Phenianul acuză Statele Unite că sunt parţial responsabile pentru bombardamentul de marţi

Phenianul a acuzat joi Statele Unite că sunt parţial responsabile pentru schimbul de focuri de marţi, între Coreea de Nord şi Coreea de Sud, în care au fost ucişi patru sud-coreeni, potrivit agenţiei oficiale nord-coreene KCNA.

17 afișări
Imaginea articolului Phenianul acuză Statele Unite că sunt parţial responsabile pentru bombardamentul de marţi

Phenianul acuză Statele Unite că sunt parţial responsabile pentru bombardamentul de marţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Marea occidentală (Galbenă) a devenit un butoi cu dinamită, în care riscurile de confruntare între Nord şi Sud persistă doar pentru că Statele Unite au trasat unilateral o linie ilegală de demarcaţie" între cele două ţări, a declarat un oficial militar nord-coreean de rang înalt, referindu-se la sfârşitul Războiului din Coreea (1950-1953).

"În consecinţă, Statele Unite nu pot să scape de responsabilitatea pe care o au în recentul schimb de tiruri", a adăugat el în acest mesaj adresat armatei americane, preluat de agenţia KCNA.

Pentru prima dată de la Războiul din Coreea, Phenianul a bombardat marţi o zonă cu locuinţe civile din Coreea de Sud. Aceste tiruri de obuz au omorât patru persoane şi au rănit alte 18, pe Insula Yeonpyeong, provocând tituri de ripostă din partea armatei sud-coreene.

Coreea de Nord s-a declarat pregătită să lovească din nou Coreea de Sud, acuzând, încă o dată, statul vecin că a deschis ostilităţile.

Statele Unite şi-au exprimat susţinerea faţă de Coreea de Sud şi vor efectua împreună manevre aeronavale de duminică până miercuri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici