Phenianul anunţă suspendarea completă a dialogului cu Seulul

Coreea de Nord va suspenda complet dialogul cu Coreea de Sud, după ce autorităţile de la Seul au refuzat să prezinte scuze în urma declaraţiilor făcute de comandantul armatei, a anunţat agenţia oficială nord-coreeană.

10 afișări
Imaginea articolului Phenianul anunţă suspendarea completă a dialogului cu Seulul

Phenianul anunţă suspendarea completă a dialogului cu Seulul (Imagine: Mediafax Foto)

Coreea de Sud este responsabilă pentru decizia luată de regimul de la Phenian privind suspendarea completă a dialogului şi închiderea frontierei, adaugă agenţia nord-coreeană, citând un mesaj adresat Seulului de către regimul de la Phenian.

Conform textului mesajului, regimul dictatorului Kim Jong-Il a ameninţat Coreea de Sud că va recurge la măsuri militare, ca răspuns la hotărârea sud-coreeană de a nu prezenta scuze.

Autorităţile de la Seul au refuzat miercuri să prezinte scuze Phenianului după declaraţiile comandantului forţelor armate, generalul Kim Tae-Young, pe care Coreea de Nord le-a interpretat drept o aluzie la un atac militar preventiv.

Kim a declarat că armata sud-coreeană va lansa atacuri asupra obiectivelor nucleare nord-coreene în cazul în care regimul comunist va oferi indicaţii privind intenţia de a ataca Sudul cu arme nucleare.

Coreea de Nord a lansat marţi un atac verbal virulent la adresa preşedintelui sud-coreean Lee Myung-Bak, apreciind că politica sa fermă faţă de regimul comunist va avea "consecinţe catastrofale. Phenianul a apreciat şi joi că "regimul conservator sud-coreean îndreaptă relaţiile nord-sud către confruntare şi catastrofă", a precizat agenţia Yonhap, citând un comunicat de la Phenian.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici