Marea Britanie vrea menţinerea relaţiilor comerciale actuale cu UE pentru doi ani după Brexit. UE: Discuţiile despre perioada de tranziţie, doar după soluţionarea chestiunilor privind Brexit

Philip Hammond, ministrul britanic de Finanţe, a declarat că îşi doreşte un acord tranziţional simplu cu UE prin care firmele britanice să aibă în continuare acces complet la Piaţa unică şi uniunea vamală pentru doi ani după Brexit, informează Reuters, citând Financial Times.

514 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie vrea menţinerea relaţiilor comerciale actuale cu UE pentru doi ani după Brexit. UE: Discuţiile despre perioada de tranziţie, doar după soluţionarea chestiunilor privind Brexit

Comisia Europeană a transmis că discuţiile cu privire la o potenţială perioadă de tranziţie după Brexit pot începe doar după soluţionarea principalelor chestiuni privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, informează Reuters.

"În momentul în care cunoşti spre ce te îndrepţi poţi lua în considerare modalităţile de a ajunge acolo. Fiecare lucru la timpul lui. În acest moment, suntem pe cale să discutăm detaliile privind separarea şi atunci când toată lumea e satisfăcută putem trece la etapa a doua", a afirmat un purtător de cuvânt al Comisiei Europene.

Declaraţia oficialului european vine în contextul în care ministrul britanic de Finanţe, Philip Hammond, a afirmat că Marea Britanie ar avea nevoie de o perioadă de tranziţie până la jumătatea anului 2022.

Ministrul a declarat că perioada de tranziţie, în timpul căreia Marea Britanie va stabili parametrii noilor relaţii cu UE, ar trebui să se încheie înainte de următorul scrutin legislativ, care este programat să se desfăşoare în 2022.

"Cred că există un consens general că acest proces trebuie încheiat până la următoarele alegeri generale programate să aibă loc în iunie 2022", a declarat ministrul într-un interviu pentru postul radio BBC.

Oficial britanic a mai declarat că Marea Britanie nu ar trebui să opereze schimbări în privinţa imigraţiei imediat după Brexit, iar modificările ar trebui să fie implementate în mod gradual pe parcursul perioadei de tranziţie.

Hammond a subliniat că sistemul medical britanic, ca de altfel multe companii din această ţară, se bazează pe angajaţi care au emigrat în Marea Britanie venind din alte state UE.

"Am fost clari că va trece ceva timp până când vom putea introduce măsuri complete de control a migraţiei între Marea Britanie şi Uniunea Europeană", a declarat Hammond pentru BBC, adăugând că în acest moment Guvernul de la Londra nu are capacitatea de a monitoriza imigranţii veniţi din state UE.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici