Piloţii avionului AirAsia probabil au efectuat o amerizare, dar aeronava s-a scufundat. Echipele de căutare au recuperat 30 de cadavre

Piloţii avionului AirAsia prăbuşit probabil au încercat să efectueze o amerizare, în contextul unei defecţiuni tehnice, dar aeronava s-a scufundat din cauza valurilor mari, afirmă experţi citaţi de Fox News, oferind ca argument în favoarea ipotezei starea aproape intactă a cadavrelor. Echipele de intervenţie au recuperat din mare, până în prezent, 30 de cadavre, potrivit CNN.

4594 afișări
Imaginea articolului Piloţii avionului AirAsia probabil au efectuat o amerizare, dar aeronava s-a scufundat. Echipele de căutare au recuperat 30 de cadavre

Piloţii avionului AirAsia probabil au efectuat o amerizare, dar aeronava s-a scufundat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Dispozitivul de localizare în cazuri de urgenţă (ELT) ar intra în funcţiune la impact, fie că este vorba de sol, apă sau munţi, dar nu funcţionează pentru că nu a existat niciun impact major la atingerea apei", explică expertul în aviaţie Dudi Sudibyo. "Pilotul a reuşit să efectueze amerizarea", adaugă el.

Teoria că pasagerii erau în viaţă la câteva minute după impact este acreditată de faptul că o uşă pentru evacuarea de urgenţă a fost găsită aproape intactă, separată de fuselaj, ceea ce sugerează că a fost deschisă voluntar, conform unui fost ministru indonezian al Transporturilor, Jusman Syafii Djamal.

În plus, unele cadavre au fost găsite aproape intacte, având chiar şi veste de salvare.

Avionul Airbus A320-200 - care efectua Cursa QZ8501 de la Surabaya (Indonezia) spre Singapore - s-a prăbuşit pe 28 decembrie în Marea Java. La bordul avionului indonezian erau 162 de pasageri şi membri ai echipajului. Nu au fost găsiţi supravieţuitori.

Echipele de căutare au recuperat 30 de cadavre ale persoanelor din avionul AirAsia prăbuşit

Echipele de intervenţie au recuperat din mare 30 de cadavre ale persoanelor aflate la bordul avionului indonezian prăbuşit pe 28 decembrie, anunţă surse oficiale citate de postul CNN.

Unul dintre cadavre a fost identificat şi a fost înmormântat.

Echipele de intervenţie continuau, vineri, operaţiunile de căutare a fuselajului avionului, pe o suprafaţă de 5.400 de kilometri pătraţi, în Marea Java. La activităţile de căutare, îngreunate de vremea nefavorabilă, participă zeci de avioane, elicoptere şi nave.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici