Piloţii Lufthansa vor intra în grevă, vineri seara, la Frankfurt. Compania anulează 200 de zboruri în Germania şi Europa

Sindicatul piloţilor Cockpit a anunţat joi o grevă în cadrul companiei germane Lufthansa pentru vineri, între 17.00 şi 23.00, pentru zborurile de lung şi mediu curier cu plecare din Frankfurt.

290 afișări
Imaginea articolului Piloţii Lufthansa vor intra în grevă, vineri seara, la Frankfurt. Compania anulează 200 de zboruri în Germania şi Europa

Piloţii Lufthansa vor intra în grevă, vineri seara, la Frankfurt (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Lufthansa anulează vineri 200 de zboruri în Germania şi Europa, din cauza grevei piloţilor

Lufthansa, cea mai mare companie aeriană din Europa, va anula în a doua partea a zilei de vineri 200 de zboruri interne în Germania, dar şi către şi din destinaţii din Europa, din cauza grevei anunţate de piloţii companiei, măsura afectând aproximativ 25.000 de pasageri, informează Bloomberg.

Pasagerii pot verifica modificările orelor de plecare efectuate de Lufthansa pe site-ul oficial al companiei.

Greva piloţilor de la Lufthansa, care va dura şase ore în cursul zilei de vineri, este a doua din ultima săptămână cu care se confruntă compania germană. Săptămâna trecută, piloţii de la Germanwings, operator aerian low cost deţinut integral de Lufthansa, au oprit lucrul tot timp de şase ore.

Motivul pentru care piloţii de la Lufthansa au decis să intre în grevă este legat de condiţiile de pensionare. Lufthansa a anunţat că vârsta de pensionare pentru piloţi va fi crescută de la 55 la 60 de ani. De asemenea, compania a decis că nu va mai acoperi cheltuielile presupuse de pensionarea anticipată pentru piloţii angajaţi la Lufthansa după data de 1 ianuarie 2014, acestea urmând să fie suportate de către angajaţi.

Sindicatul piloţilor a anunţat că se va întoarce la masa negocierilor atunci când compania va face o ofertă îmbunătăţită în ceea ce priveşte condiţiile de pensionare.

"Lufthansa regretă că sindicatul piloţilor nu se jenează să afecteze traficul aerian într-o perioadă de vârf, la finalul vacanţei de vară", se arată într-un comunicat de presă al companiei aeriene.

Lufthansa transferă operarea zborurilor pe distanţe mici către Germanwings, în afara aeroporturilor din Frankfurt şi Munchen, pentru a tăia costurile şi a creşte profitul operaţional la 2,65 miliarde de euro până în 2015.

"Vor fi în grevă toate zborurile de scurt şi lung curier ale avioanelor din familia A320, de tip Boeing B737 şi Embraer, între orele 17.00 şi 23.00 cu plecare din Frankfurt", detaliază sindicatul într-un comunicat, sperând "cu această grevă să obţină un nou acord cu privire la condiţiile de plecare în preretragere" a piloţilor grupului german.

"Sindicatul Cockpit este pregătit pentru un acord în scopul de a evita grevele", subliniază organizaţia care le cere scuze "clienţiilor Lufthansa" pentru "potenţiale perturbări".

De mai multe luni, sindicatul duce o bătălie cu privire la condiţiile de plecare în preretragere.

La 28 august, piloţii filialei cu preţuri mici a Lufthansa, Germanwings, au organizat o grevă de şase ore care, potrivit conducerii, a împiedicat "aproximativ 15.000 de pasageri" să se îmbarce pentru zborul lor.

O grevă de trei zile a piloţilor Lufthansa, la începutul lui aprilie, a determinat anularea a mii de voturi, provocând grupului pierderi de 60 de milioane de euro.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici