Pilotul avionului Air Force One se retrage din funcţie

Pilotul avionului prezidenţial american Air Force One, colonelul Mark Tillman, care a efectuat peste 1.600 de zboruri, a anunţat că se va retrage din cadrul forţelor aeriene americane, relatează CBS în pagina electronică.

99 afișări
Imaginea articolului Pilotul avionului Air Force One se retrage din funcţie

Pilotul avionului Air Force One se retrage din funcţie (Imagine: CBS)

Preşedintele american în exerciţiu, George W. Bush, a zburat la bordul avionului prezidenţial Air Force One de 1.675 de ori, o medie de peste 200 de zboruri pe an. De cele mai multe ori, avionul prezidenţial a fost pilotat de colonelul Tillman, în vârstă de 51 de ani.

Acesta mai are o singură misiune de efectuat pentru Bush, aceea de a-l conduce acasă, în Texas, marţi. Zborul către domiciliu este o onoare militară acordată fostului comandant suprem al armatei.

"Va pune capăt mandatului preşedintelui şi va pune capăt şi serviciului meu pe Air Force One", a declarat Tillman despre acest zbor, într-un interviu acordat CBS. După ce l-a condus pe Bush în fiecare stat, cu excepţia statului Vermont, şi în 49 de călătorii în străinătate prin 75 de ţări, în multe dintre acestea de mai multe ori, Tillman va pune capăt carierei sale de 30 de ani în cadrul forţelor aeriene.

El va părăsi armata pentru un post de pilot în sectorul privat. El crede că "nimic nu se va compara" însă cu experienţa de a pilota Air Fore One.

"Voi avea amintiri nemaipomenite (...)", a spus el. Aceste amintiri includ cea mai stresantă zi a sa ca pilot al preşedintelui, ziua de 11 septembrie 2001. "Atentatele de la 11 septembrie au fost o provocare pentru noi, pentru că nu ştiam ce se întâmplă", a precizat Tillman.

Principalul său obiectiv din acea zi, care este acelaşi în fiecare zi, a fost siguranţa preşedintelui.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici