Piraţii afirmă că au ajuns la un acord cu proprietarii navei Fainei

Piraţii somalezi, care au capturat în urmă cu două luni o navă ucraineană încărcată cu arme, au afirmat duminică, pentru AFP, că au încheiat un "acord" cu proprietarii vasului pentru eliberarea lui, care ar putea avea loc în următoarele patru zile, fără a preciza însă "suma plătită".

33 afișări
Imaginea articolului Piraţii afirmă că au ajuns la un acord cu proprietarii navei Fainei

Piraţii afirmă că au ajuns la un acord cu proprietarii navei Fainei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ceea ce pot spune este că a fost încheiat un acord. Nu vă pot spune suma plătită", a declarat Sugule Ali, purtătorul de cuvânt al piraţilor, referindu-se la nava Faina.

"Faina ar putea fi eliberată după plata unei anumite sume de bani. Este o problemă de timp şi de condiţii tehnice înainte ca vaporul să fie eliberat", a adăugat el.

El a precizat că un plan de eliberare în şase zile, dintre care două au trecut deja, a fost stabilit pentru a li se permite să primească răscumpărarea fără a risca să fie interceptaţi.

"În patru zile trebuie să părăsim (nava Faina) şi ne pregătim să ne debarcăm elementele în securitate", a declarat Sugule Ali.

"Elementele noastre sunt foarte obosite, şi echipajul la fel. Vrem cu toţii ca situaţia să fie rezolvată", a declarat el.

Piraţii şi-au scăzut pretenţiile, fixate după capturarea navei la 35 de milioane de dolari.

La 25 noiembrie ei şi-au exprimat acordul pentru o răscumpărare de trei milioane de dolari, în schimbul Faina, a celor 20 de membri ai echipajului şi a încărcăturii, formate din 33 de tunuri de asalt T-72, de concepţie sovietică, şi 14.000 de muniţii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici