Piraţii somalezi au eliberat un petrolier grec

Piraţii somalezi au eliberat petrolierul elen Genius în schimbul unei răscumpărări, a anunţat, vineri, un comunicat al companiei maritime ruse Sovfracht, citat de agenţia RIA Novosti, în pagina electronică.

17 afișări
Imaginea articolului Piraţii somalezi au eliberat un petrolier grec

Piraţii somalezi au eliberat un petrolier grec (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Petrolierul, deţinut de o companie greacă şi arborând steagul Liberiei, avea 19 membri ai echipajului la bord, când a fost atacat la 27 septembrie, în drumul său dinspre România către Emiratele Arabe Unite.

 

Un purtător de cuvânt al Ministerului grec pentru Marină Comercială şi Politică Insulară nu a confirmat şi nici nu a infirmat această ştire. "Nu ştim nimic în acest sens", a declarat el prin telefon.

Potrivit comunicatului Sovfracht, 15 nave şi un iaht se află în continuare în posesia piraţilor.

Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite a adoptat joi, la propunerea Marii Britanii, o rezoluţie prin care s-au introdus sancţiuni mai dure împotriva Somaliei, ţară care nu a reuşit să lupte eficient împotriva pirateriei maritime.

Rusia a anunţat joi că îşi va folosi în mod regulat navele de război aflate în largul coastelor Africii de Est pentru a preveni atacuri ale piraţilor asupra navelor comerciale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici