Planul de relansare promulgat de Obama a creat 30.000 de locuri de muncă

Planul de relansare a economiei promulgat de preşedintele Barack Obama în februarie a creat până în prezent aproximativ 30.000 de locuri de muncă în companiile care au încheiat contracte publice, potrivit datelor preliminare publicate joi de administraţia americană.

21 afișări
Imaginea articolului Planul de relansare promulgat de Obama a creat 30.000 de locuri de muncă

Planul de relansare promulgat de Obama a creat 30.000 de locuri de muncă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aproximativ 30.383 de locuri de muncă au fost create în toată ţara, datorită contractelor încheiate cu administraţia federală. Aceste date se referă doar la o mică parte - 16 miliarde de dolari - dintr-o vastă serie de măsuri pentru care sunt alocate 787 de miliarde de dolari.

Aceste date au fost publicate pe site-ul Recovery.gov, creat de administraţie pentru a asigura transparenţa privind utilizarea banilor folosiţi pentru planul de relansare.

O mare parte a locurilor de muncă (4.695) au fost înfiinţate în statul Colorado, statul Washington fiind pe poziţia a doua, cu 2.900 de locuri de muncă.

Casa Albă a minimizat impactul acestor date, subliniind că ele nu vizau decât 16 miliarde de dolari din planul de relansare.

"Este prea devreme pentru a trage concluzii pe baza acestor informaţii preliminare", a declarat Jared Bernstein, consilier economic general al vicepreşedintelui Joe Biden.

"Dar primele informaţii sunt cu adevărat pozitive", a adăugat el, apreciind că planul de relansare părea să fi dat o "mână de ajutor de care avea nevoie economia într-o perioadă foarte dificilă".

Casa Albă a anunţat luna trecută că planul de relansare a dus la crearea a până la 1,1 milioane de locuri de muncă în toate sectoarele economiei. Obiectivul administraţiei Obama este de menţine sau a crea un total de 3,5 milioane de locuri de muncă înainte de sfârşitul anului 2010.

Eficienţa acestui plan face obiectul criticilor adversarilor republicani ai preşedintelui Obama, în timp ce ideea unei a doua serii de măsuri este în curs de dezbatere în Statele Unite.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici