Planul noului premier al Libanului pentru a scoate ţara din criză. Va forma un nou Guvern în şase săptămâni

Premierul desemnat al Libanului, Hassan Diab, a declarat vineri, în cadrul unui interviu acordat Deutsche Welle şi citat de agenţia Reuters, că în aproximativ şase săptămâni va forma un nou Guvern, care să scoată ţara din criza economică şi politică de care este afectată.

268 afișări
Imaginea articolului Planul noului premier al Libanului pentru a scoate ţara din criză. Va forma un nou Guvern în şase săptămâni

Sursa: Profimediaimages

Diab, profesor universitar şi fost ministru al Educaţiei, a fost desemnat joi premier al Libanului, cu sprijinul Hezbollah şi al aliaţilor săi.

„Guvernele din ultimul deceniu au avut nevoie de câte un an pentru a fi formate, iar eu îmi doresc să formez viitorul Guvern în următoarele patru săptămâni sau într-o perioadă care să nu treacă de şase săptămâni”, a declarat Diab.

Michel Aoun, preşedintele Libanului, l-a desemnat joi seară pentru funcţia de prim-ministru pe Hassan Diab. Diab, de profesie inginer, a primit susţinerea mişcării şiite Hezbollah şi a formaţiunilor aliate, Amal şi Curentul Patriotic Liber.

Premierul demisionar al Libanului, Saad Hariri, a anunţat miercuri că nu doreşte un nou mandat, în contextul negocierilor partidelor pentru formarea unui nou guvern.

În Liban au loc de câteva luni proteste masive, uneori violente, pe fondul nemulţumirii faţă de situaţia politică şi socială.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici