Ploi şi vânt puternic în vestul Europei. Vreme însorită şi neobişnuit de caldă în est

Vestul Europei este afectat de ploi şi rafale violente de vânt, care riscă să provoace inundaţii şi să perturbe traficul rutier, în timp ce în estul continentului vremea este neobişnuit de caldă pentru această perioadă a anului, provocând schimbări în viaţa animalelor.

41 afișări
Imaginea articolului Ploi şi vânt puternic în vestul Europei. Vreme însorită şi neobişnuit de caldă în est

Ploi şi vânt puternic în vestul Europei. Vreme însorită şi neobişnuit de caldă în est (Imagine: Mediafax Foto)

Ploile abundente din Franţa riscă să provoace inundaţii, sâmbătă, în unele zone din nordul Franţei, a anunţat Meteo France, care a emis o avertizare de cod portocaliu pentru trei departamente, relatează Le Parisien, în ediţia electronică. Un factor agravant ar putea fi rafalele violente de vânt dinspre sud către sud-vest.

Meteorologii avertizează asupra riscurilor de deversare a reţelelor de canalizare şi a perturbării traficului rutier pe arterele secundare.

În Belgia, o parte din centura Bruxelles-ului a fost închisă, sâmbătă, în timp ce în mai multe zone din ţară au fost activate planurile în caz de catastrofă din cauza ploilor abundente.

În Marea Britanie, o femeie în vârstă de 55 de ani a murit după ce o creangă a unui copac a căzut peste maşina în care se afla, din cauza furtunii. Şoferul maşinii, un bărbat în vârstă de 54 de ani, a fost, de asemenea, rănit, relatează Daily Express.

Incidentul s-a produs în noaptea de joi spre vineri, în timp ce mare parte din ţară era afectată de ploi şi rafale violente de vânt. Pentru sfârşitul săptămânii, meteorologii au anunţat însă vreme uscată, cu averse izolate în sudul ţării, duminică.

Temperaturi record în estul Europei

Între timp însă, în estul continentului, vremea neobişnuit de caldă din Moscova împiedică aricii şi bursucii să intre în hibernare, potrivit ecologiştilor, în timp ce veveriţele roşii nu şi-au schimbat încă blana în alb, iar iepurii de câmp au îmbrăcat doar pe jumătate "haina" de iarnă.

Moscova a înregistrat temperaturi record în această lună, de 12 grade Celsius, transmite RIA Novosti.

Spre deosebire însă de temperaturile neobişnuit de calde din Rusia europeană, în estul ţării a căzut prima zăpadă. La Vladivostok străzile sunt acoperite de gheaţă, în timp ce meteorologii anunţă furtuni de zăpadă pentru duminică şi temperaturi de 5 grade Celsius pentru săptămâna viitoare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici