Poliţia a arestat un german de 24 de ani, principalul suspect în cazul incendiilor din Hollywood

Poliţia din Los Angeles a arestat un om considerat a fi unul dintre autorii incendierilor a 50 de maşini raportate încă de joi în special la Hollywood, cartierul celebru pentru studiourile de cinema, au anunţat luni pompierii.

108 afișări
Imaginea articolului Poliţia a arestat un german de 24 de ani, principalul suspect în cazul incendiilor din Hollywood

Poliţia din Los Angeles a arestat un suspect în cazul celor 50 de incendii din Hollywood (Imagine: Florin Buliga/Arhiva Mediafax Foto)

Luni dimineaţa, 16 noi incendii au fost înregistrate în decurs de aproximativ două ore, a declarat căpitanul Jaime Moore în cadrul unei conferinţe de presă.

Pompierii nu au precizat când a fost arestat suspectul ci doar că alte două incendii au avut loc după arestarea sa.

Poliţia din Los Angeles (LAPD) a transmis duminică seara înregistrări cu un bărbat în vârstă de aproximativ 20 sau 30 de ani presupus a fi unul dintre incendiatorii aflaţi la originea acestui val de incendii care au afectat în special automobile, mai ales din cartierul Hollywood.

Nu a fost precizat dacă suspectul a cărui arestare a fost anunţată luni este acelaşi cu cel căutat de poliţie.

Un al doilea suspect, Alejandro Pineta, în vârstă de 55 de ani, a fost arestat luni după arestarea bărbatului de 22 de ani, Samuel Arrington, la puţin timp de la debutul incendiilor de joi.

Cei doi bărbaţi au fost acuzaţi de incendiere intenţionată şi reţinuţi, a anunţat comandantul Michael Moriarty din cadrul poliţiei din Los Angeles (LAPD). O cauţiune în valoare de 50.000 de dolari a fost instituită în cazul lui Pineta şi o cauţiune de 75.000 de dolari în cazul lui Arrington, a precizat acesta.

Autorităţile au făcut apel la populaţie să îşi lase lumina aprinsă în garaje şi pe trotuarele unde sunt parcate maşinile.

"Am mobilizat zeci de detectivi", a declarat duminică comandantul poliţiei din Los Angeles Andrew Smith. "Aceşti detectivi lucrează 24 de ore din 24. Avem sute de piste, zeci de martori şi un număr incalculabil de indicii", a precizat acesta.

Anchetatori ai poliţiei federale americane (FBI) au fost chemaţi în ajutor pentru a găsi autorul sau autorii acestui val de incendii, cel mai grav de când oraşul a fost afectat de revolte rasiste în 1992.

Autorităţile oraşului au promis o recompensă de 60.000 de dolari pentru orice informaţie care conduce la arestarea autorilor incendiilor.

Cele 53 de incendii provocate deliberat la Hollywood şi în împrejurimile Los Angeles-ului ce au afectat în special automobile s-au soldat cu pagube de peste două milioane de dolari, a declarat purtătorul de cuvânt al pompierilor din Los Angeles Jaime Moore.

Luni, "în jurul orei 3.00, biroul şerifului a plasat în detenţie un bărbat de 24 de ani, numit Harry Burkhart, care a fost inculpat pentru incendiere voluntară a unei case nelocuite", a declarat luni seara primarul din Los Angeles, Antonio Villaraigosa.

"Ne aşteptăm ca noi inculpări să fie pronunţate împotriva sa pe măsură ce ancheta progresează", a adăugat primarul, referindu-se la suspectul identificat de presa americană ca fiind un cetăţean german.

Acest bărbat este suspectat că ar fi principalul autor al celor 53 de incendii intenţionate declanşate începând de joi în Hollywood şi în împrejurimile oraşului Los Angeles, care au vizat în special maşini şi au cauzat pagube în valoare de peste două milioane de dolari, potrivit pompierilor locali.

Acest val de incendii, cel mai grav din oraş de la revoltele rasiste din 1992, a declanşat o operaţiune complexă de căutare. Autorităţile au cerut populaţiei să lase lumina aprinsă în garaje, iar anchetatori din cadrul FBI au fost chemaţi în ajutor.

"Aceste patru zile de coşmar s-au terminat", a comentat Zev Yaroslavsky, membru al consiliului municipal din Los Angeles.

Motivele suspectului rămân deocamdată necunoscute, dar el ar fi declarat "Detest America" în momentul arestării sale, potrivit ziarului LA Weekly. Cotidianul Los Angeles Times evocă la rândul său o dispută cu mama sa şi probleme judiciare.

Alţi doi suspecţi au fost arestaţi de poliţie în acest caz, dar anchetatorii par să-l considere pe Harry Burkhart principalul autor al faptelor.

"Cred că am pus mâna pe persoana potrivită", a declarat despre suspect şeful poliţiei din Los Angeles, Charlie Beck. El "avea echipamentul adecvat în furgoneta sa".

Poliţia a difuzat duminică seara înregistrări video cu un bărbat de circa 20 sau 30 de ani, suspectat că ar fi autorul sau unul dintre autorii incendiilor. Un avocat din Beverly Hills care lucrează ca poliţist voluntar, pentru un salariu simbolic de un dolar pe an, l-a recunoscut şi a procedat la arestarea sa în cartierul West Hollywood.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici