Poliţia a fost plasată în stare de alertă la Ierusalim

Poliţia israeliană a fost plasată vineri în stare de alertă la Ierusalim, din cauza riscului unor confruntări cu palestinienii, în "ziua furiei" decretată de mişcarea islamistă Hamas.

17 afișări
Imaginea articolului Poliţia a fost plasată în stare de alertă la Ierusalim

Poliţia a fost plasată în stare de alertă la Ierusalim (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Armata israeliană a ordonat încercuirea totală, timp de 48 de ore, a Cisiordaniei, începând de vineri de la ora locală 00.00 (joi, ora 00.00, ora României).

Potrivit unei surse din cadrul poliţiei, forţele de ordine au trimis mii de poliţişti şi efective de securizare a frontierei în Ierusalimul de Est.

Numai musulmanii care au buletin de identitate israelian şi cu vârste de peste 50 ani vor putea participa la rugăciunile de vineri de la Esplanada Moscheilor, al treilea loc sfânt al Islamului.

Gruparea Hamas a cerut joi palestinienilor să marcheze vineri o nouă "zi a furiei", cu manifestaţii antiisraeliene.

Citeşte şi:

Israelul încercuieşte Cisiordania pentru două zile

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici