Poliţia arestează 87 de persoane la Atena, în urma violenţelor de luni seara

Poliţia a arestat 87 de persoane la Atena în urma violenţelor care au afectat centrul oraşului luni seara, în cadrul manifestaţiilor de protest faţă de moartea unui adolescent ucis sâmbătă seara de un poliţist, potrivit unor surse din poliţie.

12 afișări
Imaginea articolului Poliţia arestează 87 de persoane la Atena, în urma violenţelor de luni seara

Poliţia arestează 87 de persoane la Atena, în urma violenţelor de luni seara (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Majoritatea persoanelor arestate sunt huligani care au vandalizat magazinele din centrul Atenei în timpul celor mai grave violenţe urbane cunoscute de această ţară, potrivit aceleiaşi surse.

Un număr de 12 poliţişti au fost răniţi în timpul confruntărilor cu tinerii şi cel puţin zece persoane au fost internate în spital cu probleme respiratorii după ce au inhalat gaze lacrimogene folosite de forţele de ordine.

Pompierii au fost nevoiţi să intervină în 190 de cazuri şi au stins incendii în 49 de clădiri de birouri, 47 de magazine, 20 de vehicule şi zece clădiri ministeriale.

Doi pompieri au fost, la rândul lor, spitalizaţi cu probleme respiratorii, potrivit serviciilor de pompieri.

La Salonic, au fost incendiate cel puţin 70 de magazine, cinci vehicule şi şapte sedii de bănci, conform Agenţiei de presă a Atenei (ANA).

La Chania, în Creta, un birou de telecomunicaţii a fost avariat şi vandalizat, iar o sucursală a Băncii Naţionale, alte două sedii bancare şi zeci de pubele au fost incendiate, a adăugat ANA.

Incidentele au început luni seara în cadrul manifestaţiilor de protest faţă de moartea adolescentului în vârstă de 15 ani, ucis sâmbătă seara de un poliţist, în urma unei altercaţii între un grup de tineri şi forţele de ordine în centrul capitalei elene.

Citeşte şi:

Tensiunile persistă în centrul studenţesc din Atena

Grecia: Proteste violente, după un incident soldat cu moartea unui tânăr (Video)

Statul grec va pune capăt violenţelor urbane

Noi incidente violente au izbucnit luni seara la Atena şi Salonic

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici