Poliţia britanică a reţinut două persoane în legătură cu perturbarea traficului aerian la aeroportul Gatwick din cauza unor drone

Poliţia din comitatul britanic Sussex a anunţat sâmbătă că a reţinut două persoane în legătură cu perturbarea traficului aerian la aeroportul Gatwick din cauza unor drone care au zburat în repetate rânduri în apropiere de pista aeroportului, informează agenţia de ştiri Reuters.

1532 afișări
Imaginea articolului Poliţia britanică a reţinut două persoane în legătură cu perturbarea traficului aerian la aeroportul Gatwick din cauza unor drone

Poliţia britanică a reţinut două persoane în legătură cu perturbarea traficului aerian la aeroportul Gatwick din cauza unor drone

Cele două persoane au fost arestate vineri seară, se arată într-un comunicat al Poliţiei din Sussex

Aeroportul Gatwick, al doilea cel mai aglomerat din Marea Britanie, a fost redeschis vineri, după 36 de ore de la suspendarea operaţiunilor de zbor din cauza unor drone. Peste 100.000 de călători au fost afectaţi de perturbarea traficului aerian.

Toate zborurile ce trebuiau să decoleze joi de la Gatwick au fost anulate, iar cele programate să aterizeze au fost redirecţionate spre alte aeroporturi din Marea Britanie şi Europa.

Printre opţiunile luate în considerare de autorităţi se numără un protest privind protecţia mediului. De asemenea, probabilitatea ca incidentul să fie de natură teroristă este foarte mic.

Între 2015-2017, numărul incidentelor evitate la limită provocate de drone s-a triplat în Marea Britanie, potrivit UK Airprox Board.

Înmulţirea incidentelor de acest fel a sporit temerile privind siguranţa aviatică, astfel că în luna iulie a fost introdusă o lege ce prevede interdicţia zborului dronelor în apropierea aeroporturilor şi aerodromurilor. Persoanele ce încalcă această lege riscă până la cinci ani de închisoare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici