Poliţia bulgară, avertizată despre intenţia bărbatului care s-a sinucis lovind cu maşina un autocar

Soţia şi fiul bărbatului care s-a sinucis marţi, lovind cu maşina un autocar, avertizaseră poliţia despre starea acestuia, cu câteva ore înaintea producerii incidentului.

271 afișări
Imaginea articolului Poliţia bulgară, avertizată despre intenţia bărbatului care s-a sinucis lovind cu maşina un autocar

Poliţia bulgară, avertizată despre intenţia bărbatului care s-a sinucis lovind cu maşina un autocar (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Cei doi au telefonat la poliţie, anunţând că bărbatul este beat şi instabil din punct de vedere psihic, potrivit televiziunii naţionale bulgare BNT, relatează site-ul Novinite.com.

Bărbatul în vârstă de 55 de ani a murit pe loc, după ce a lovit cu maşina un autocar cu 46 de persoane la bord, care venea din Spania. Înainte de a provoca accidentul, el dăduse foc apartamentului său din Sofia şi îi spusese soţiei că vrea să se sinucidă.

"Am spus poliţiei că a băut mult şi este periculos şi că trebuie oprit. Le-am spus unde se duce - în satul nostru natal, Izvor -, care era singurul loc posibil", a afirmat fiul bărbatului.

El a adăugat că poliţia nu a acordat atenţie avertismentului, el şi mama sa fiind nevoiţi să repete informaţiile de mai multe ori.

Conform declaraţiilor Ministerului de Interne, poliţia a primit avertismentul cu numai patru minute înaintea producerii incidentului.

Accidentul s-a produs marţi, la ora 07.05 (07.05 ora României), când bărbatul a intrat frontal cu maşina sa într-un autocar care se deplasa din Spania spre Sofia şi la bordul căruia se aflau 43 de pasageri şi trei şoferi.

Şoferul maşinii a murit pe loc, iar patru dintre pasagerii autocarului au fost răniţi uşor. Autocarul a ars complet.

Cei 43 de pasageri şi trei şoferi au rămas fără documente şi vor primi certificate temporare de la departamentului regional de poliţie din Slivniţa.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici