Poliţia din Marea Britanie va bloca accesul la străzile din jurul Palatului Buckingham, în urma atacului din Berlin

Poliţia din Marea Britanie va bloca temporar accesul la străzile din jurul Palatul Buckingham, reşedinţa din Londra a reginei Elisabeta a II-a, pe fondului riscului terorist, după atacul din Berlin, informează Reuters.

1569 afișări
Imaginea articolului Poliţia din Marea Britanie va bloca accesul la străzile din jurul Palatului Buckingham, în urma atacului din Berlin

Poliţia din Marea Britanie va bloca accesul la străzile din jurul Palatului Buckingham, în urma atacului din Berlin

Poliţia Metropolitană din Londra a comunicat că astfel se va testa planul de închidere a străzilor din jurul palatului, vreme de două ore pe zi, timp de trei luni, pentru a proteja mulţimile care se adună în zilele când are loc Ceremonia de schimbare a gărzii, din afara Palatului Buckingham.

Închiderea drumului are loc mai devreme decât era plănuită de către şefii forţelor de securitate, din cauza atacului care a avut loc luni în Berlin.

”Închiderea drumurilor, care era plănuită deja de ceva timp, reprezintă o măsură preventivă şi nu are legătură cu servicii anume de informaţii”, a comunicat Poliţia.

Marea Britanie se află sub incidenţa celui de-al doilea mare nivel de ameninţare, ceea ce înseamnă că există riscul unui atac terorist.

La începutul lunii decembrie, şeful serviciilor de informaţii din Marea Britanie a declarat că Stat Islamic se foloseşte de conflictul din Siria pentru a plănui atacuri împotriva statului britanic şi aliaţilor acestuia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici