Poliţia din Milano controlează mijloacele de transport în căutare de imigranţi ilegali

Poliţia din Milano efectuează controale amănunţite pe mijloacele de transport public în căutare de imigranţi ilegali.

21 afișări
Imaginea articolului Poliţia din Milano controlează mijloacele de transport în căutare de imigranţi ilegali

Poliţia din Milano controlează mijloacele de transport în căutare de imigranţi ilegali (Imagine: La Repubblica)

Potrivit călătorilor, martori ai acţiunilor desfăşurate de poliţia locală pe mijloacele de transport public în privinţa cetăţenilor străini găsiţi fără documente, unii dintre aceştia ar fi controlaţi, apoi îmbarcaţi în autobuze cu gratii la geamuri, relatează La Repubblica în ediţia electronică.

"Se anticipează prevederile Guvernului", a declarat Francesco Marsico, director adjunct al Caritas din Italia, potrivit căruia aceste acţiuni ar fi o "dovadă" a prevederilor aflate în prezent în atenţia Guvernului, care a vorbit despre introducerea delictului de "imigraţie ilegală".

"Avem datoria de a oferi siguranţă cetăţenilor", a declarat azi Letizia Moratti, primar al oraşului Milano.

"Numărul mare de controale crează o atmosferă de persecutare", susţine Asociaţia pentru promovare socială Arci.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici