Poliţia din Nashville a găsit „posibile rămăşiţe umane”, după explozia de vineri. Se oferă recompense pentru prinderea responsabililor

  • Mai întâi au fost împuşcăturile care au trezit locuitorii dintr-o comunitate aflată în centrul oraşului Nashville, în dimineaţa de Crăciun.
  • Oamenii au văzut o furgonetă veche, parcată pe strada lor. Apoi, din aceasta s-a auzit o voce de femeie, care i-a avertizat: „Acest vehicul va exploda în 15 minute”.
  • Trei civili au fost spitalizaţi şi se află într-o stare stabilă, au spus oficialii.
  • Explozia a distrus cel puţin 41 de clădiri, potrivit CNN.
  • Companii locale şi personalităţi oferă recompense pentru a-i prinde pe cei responsabili de explozie.
1275 afișări
Imaginea articolului Poliţia din Nashville a găsit „posibile rămăşiţe umane”, după explozia de vineri. Se oferă recompense pentru prinderea responsabililor

Posibile rămăşiţe umane au fost găsite lângă locul exploziei din Nashville

UPDATE: Companiile locale şi personalităţile TV au oferit mai mult de 300.000 de dolari (224.000 de lire sterline) pentru a-i prinde pe cei responsabili de explozia din Nashville.

Omul de afaceri Marcus Lemonis a anunţat recent că oferă o recompensă de 250.000 de dolari, potrivit BBC.

Explozia rămâne un mister, dar primarul John Cooper a declarat vineri că explozia a fost cauzată de o „bombă deliberată”.

Când furgoneta a explodat, au fost aruncate bucăţi de reziduuri prin aer, deteriorând câteva clădiri.

Avertismentul femeii aflată în furgonetă a salvat vieţi, probabil, la fel şi poliţia care a luat în serios ceea ce a spus aceasta şi a eliberat zona.

Şeful departamentului de poliţie Metro Nashville, John Drake, a declarat vineri seară că anchetatorii au găsit posibile rămăşiţe umane, în apropierea locului exploziei.

Martorii şi-au amintit momentele terifiante de dinaintea exploziei şi după aceea. „Nu am văzut niciodată aşa ceva”, a declarat pentru CNN rezidenta Betsy Williams. „A zguduit tot”.

Un alt rezident a spus că scena distrugerii era ca un film apocaliptic. Trei maşini au fost incendiate. Copacii erau jos. Cărămizi şi sticlă erau peste tot.

Furgoneta a explodat la 6:30 dimineaţa, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei, Don Aaron. „Credem că acesta a fost un act intenţionat”, a completat acesta.

Forţa exploziei a doborât un ofiţer, a spus Aaron, şi a provocat pierderea auzului unui alt coleg. Dar niciun ofiţer nu a suferit răni grave.

Purtătorul de cuvânt al AT&T, Jim Greer, a declarat pentru CNN că hub-ul reţelei companiei din oraş a fost deteriorat în urma exploziei, iar serviciul din zona Nashville a fost afectat. AT&T este compania mamă a CNN.

Strada se află la marginea cartierului turistic din Nashville, într-o parte istorică a oraşului.

Oficialii nu ştiu sigur dacă cineva se afla în interiorul furgonetei când a explodat. Poliţia a postat pe Twitter o fotografie cu vehiculul, care a fost adus în zonă la 1:22 a.m.

Procurorul general în funcţie al SUA, Jeff Rosen, a fost informat despre incident, potrivit purtătorului său de cuvânt, „şi a ordonat ca toate resursele DOJ să fie puse la dispoziţie pentru a ajuta la anchetă”.

Casa Albă a spus că preşedintele Donald Trump a fost informat şi că va primi „actualizări permanent”. Preşedintele ales Joe Biden a fost, de asemenea, informat.

Guvernatorul statului Tennessee, Bill Lee, a declarat pe Twitter că statul va „furniza toate resursele necesare” pentru a determina cauza exploziei.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici