Poliţia din Oslo creează o unitate specială pentru anchetarea masacrului din 22 iulie

Poliţia din Oslo a creat o unitate specială care se va ocupa de anchetarea masacrului comis de extremistul Anders Breivik, pentru care a confiscat, totodată, telefoanele, aparatele de fotografiat şi calculatoarele care s-au aflat pe insula Utoya.

85 afișări
Imaginea articolului Poliţia din Oslo creează o unitate specială pentru anchetarea masacrului din 22 iulie

Poliţia din Oslo creează o unitate specială pentru anchetarea masacrului din 22 iulie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Crearea unei unităţi speciale "nu este un lucru făcut des, dar este necesară pentru că acest dosar este atât de mare şi necesită atât de multe mijloace", a declarat procurorul poliţiei, Paal-Fredrik Hjort Kraby, într-o conferinţă de presă.

Poliţia va anunţa efectivele şi va preciza numele misiunii "în câteva zile", a declarat Paal-Fredrik Hjort Kraby.

Responsabilul acestei anchete a anunţat, de asemenea, că toată aparatura electronică aflată pe insula Utoya, unde Anders Behring Breivik a împuşcat mortal 69 de persoane, va fi păstrată, în scopul anchetei.

"S-a hotărât ca toate telefoanele mobile, aparatele de fotografiat, camerele (video), iPad-urile şi computerele să fie confiscate, pentru a fi utilizate ca probe în acest dosar", a spus el.

"În afară de acest lucru, vom încerca să înapoiem lucrurile personale familiilor (victimelor) şi răniţilor, prin intermdiul (mişcării tinerilor laburişti) AUF, pentru ca acest lucru să fie făcut într-un mod cât mai decent posibil", a adăugat Paal-Fredrik Hjort Kraby.

Dublul atac de la 22 iulie, din Norvegia, mărturisit de Anders Behring Breivik, s-a soldat cu 77 de morţi, opt în explozia unei maşini-capcană, lângă sediul Guvernului, şi alţi 69 în masacrul comis într-o tabăra de vară a organizaţiei de tineret a Partidului Laburist norvegian, pe insula Utoya, la nord-vest de Oslo.

Majoritatea victimelor aveau vârsta sub 25 de ani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici