Poliţia din Singapore a împuşcat mortal un bărbat lângă hotelul care găzduieşte Dialogul Shangri-La

Poliţia a împuşcat mortal un bărbat şi a arestat alţi doi, duminică, lângă hotelul din Singapore în care se desfăşura Dialogul Shangri-La, o conferinţă internaţională pe teme de securitate, au anunţat forţele de ordine, relatează CNN.

171 afișări
Imaginea articolului Poliţia din Singapore a împuşcat mortal un bărbat lângă hotelul care găzduieşte Dialogul Shangri-La

Poliţia din Singapore a împuşcat mortal un bărbat lângă hotelul care găzduieşte Dialogul Shangri-La (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Secretarul american al Apărării a participat la conferinţă sâmbătă.

Cei trei suspecţi au încercat să treacă în viteză de un punct de control în care poliţia urma să percheziţioneze vehiculul. "În pofida avertismentului, şoferul a continuat să conducă printre baricade, punând în pericol vieţile ofiţerile", afirmă autorităţile într-un comunicat.

Poliţia a deschis focul pentru a opri maşina. Asupra uneia dintre persoane s-au găsit substanţe care păreau să fie droguri, potrivit unor oficiali. Zona a fost izolată după incident.

Miniştri ai Apărării şi lideri din regiunea Asia-Pacific participau la reuniune.

Potrivit BBC, summitul s-a încheiat după ce China şi-a apărat controversata politică de a construi insule artificiale în ape vizate de dispute din Marea Chinei de Sud.

Poliţia a anunţat că investighează incidentul de duminică, dar că pare să fie vorba despre un incident izolat, fără legătură cu conferinţa.

Măsuri de securitate suplimentare au fost luate cu ocazia reuniunii.

China a respins duminică unele dintre criticile dure formulate de către Carter, care a reproşat Beijingului încălcarea reglementărilor internaţionale în Marea Chinei de Sud.

Statele Unite acuză China că şi-a extins uscatul, în arhipelagul Spratly - revendicat totodată integral sau parţial de Taiwan, Filipine, Vietnam, Malaysia şi Brunei - de 400 de ori.

Adjunctul şefului statului major al forţelor armate chineze, amiralul Sun Jianguo, a declarat că drepturile şi interesele Chinei în regiune sunt "indiscutabile", dar că Beijingul şi le exercită "cu o reţinere enormă".

El a declarat că, prin faptul că ridică insule artificiale, China ajută regiunea, între altele prin îmbunătăţirea activităţii instalaţiilor meteorologice, cercetării ştiinţifice şi intervenţiei în cazuri de salvare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici