Poliţia egipteană, acuzată că a bătut protestatari adunaţi la Cairo

Manifestanţi adunaţi la Cairo pentru a cere anularea stării de urgenţă aflată în vigoare în Egipt din 1981 au fost bătuţi de poliţie, câteva zeci fiind arestaţi.

46 afișări
Imaginea articolului Poliţia egipteană, acuzată că a bătut protestatari adunaţi la Cairo

Poliţia egipteană, acuzată că a bătut protestatari adunaţi la Cairo (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Zeci de persoane s-au adunat marţi în centrul oraşului Cairo la apelul organizaţiei 6 Aprilie, o mişcare a tinerilor egipteni creată în 2008 care militează pentru modificarea Constituţiei şi anularea stării de urgenţă.

Protestatarii intenţionau să meargă din Piaţa Tahrir spre sediul Parlamentului, dar au fost împiedicaţi de poliţie.

"Nu am putut ieşi din Piaţa Tahrir. Poliţişti în civil, foarte numeroşi, ne-au oprit. Am încercat să fugim pe străzile din apropiere. Poliţia a bătut protestatari cu bastoanele", afirmă Esraa Abdel Fattah, fondatoarea grupului 6 Aprilie, precizând că zeci de persoane au fost reţinute.

Georges Ishaq, un purtător de cuvânt al Adunării naţionale pentru schimbare, mişcare creată în jurul lui Mohamed ElBaradei, a declarat că 70 de manifestanţi au fost arestaţi.

Directorul filialei din Cairo a postului Al-Jazeera, Hussein Abdel Ghani, a anunţat că unii cameramani au fost percheziţionaţi şi li s-au confiscat filmările.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici