Poliţia egipteană îi îndeamnă pe susţinătorii lui Mohamed Morsi să se disperseze

Ministerul egiptean de Interne i-a îndemnat joi pe manifestanţii care îl susţin pe preşedintele înlăturat de la putere Mohamed Morsi să se disperseze, promiţându-le o "retragere în siguranţă".

88 afișări
Imaginea articolului Poliţia egipteană îi îndeamnă pe susţinătorii lui Mohamed Morsi să se disperseze

Poliţia egipteană îi îndeamnă pe susţinătorii lui Mohamed Morsi să se disperseze (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Într-un comunicat, Ministerul "îndeamnă persoanele din pieţele Rabaa al-Adawiya (nord-estul capitalei Cairo) şi Al-Nahda (în apropierea Universităţii din Cairo) să lase raţiunea şi interesul naţional să câştige şi să plece rapid".

Guvernul interimar din Egipt a ordonat Ministerului de Interne să ia "măsurile necesare" pentru a pune capăt manifestaţiilor în favoarea fostului preşedinte Mohamed Morsi organizate la Cairo, catalogând aceste acţiuni drept "ameninţări la adresa siguranţei naţionale".

Sâmbătă, 82 de persoane au fost ucise în confruntările dintre susţinătorii şi adversarii lui Mohamed Morsi produse la Cairo.

Egiptul traversează o perioadă de criză care a culminat la începutul lunii iulie cu înlăturarea de la putere de către armată a preşedintelui islamist Mohamed Morsi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici