Poliţia indiană a arestat doi suspecţi în legătură cu atacurile de la Bombay

Poliţia indiană a arestat sâmbătă doi suspecţi, bănuiţi că au obţinut fraudulos cartele pentru telefoanele mobile folosite de autorii atacurilor de la Bombay, relatează postul de televiziune indian NDTV.

13 afișări
Imaginea articolului Poliţia indiană a arestat doi suspecţi în legătură cu atacurile de la Bombay

Poliţia indiană a arestat doi suspecţi în legătură cu atacurile de la Bombay (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Poliţia indiană afirmă că, în ultimele două luni, cel puţin 37 de cartele SIM au fost cumpărate la Calcutta, în baza unor documente false, fiind trimise în Pakistan.

Surse din cadrul unităţii speciale de luptă împotriva activităţilor teroriste din Bengalul de Vest au afirmat că, până în prezent, anchetatorii au identificat cel puţin 37 de cartele telefonice trimise din zona Calcutta către Pakistan, via Kashmir.

Proprietarii magazinelor din care au fost achiziţionate SIM-urile au fost reţinuţi pentru interogatoriu.

"Cartelele au fost cumpărate contra unor sume suplimentare. Bănuim că scopul era crearea unei rezerve de SIM-uri, din care unele au fost folosite în atacurile de la Bombay", au declarat sursele citate.

Poliţia din Bombay a identificat cinci cartele folosite în timpul atacurilor, iar trei dintre acestea au fost cumpărate din Bengalul de Vest.

Conform site-ului IBN-CNN, unul dintre suspecţi a recunoscut că i-a furnizat 22 de cartele unui poliţist din Kashmir, care a fost şi el arestat.

Citeşte şi:

India este mai "furioasă" ca niciodată în urma atacurilor din Bombay

India l-a identificat pe organizatorul atacurilor de la Bombay

Atacatorii de la Bombay erau în "misiune sinucigaşă" şi veneau din Pakistan

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici