Poliţia ONU a primit ordin să se retragă din nordul oraşului Kosovska Mitroviţa

Poliţia ONU a primit ordin luni să se retragă din partea de nord a oraşului divizat etnic Kosovska Mitroviţa, a declarat un oficial de rang înalt al poliţiei.

17 afișări
Imaginea articolului Poliţia ONU a primit ordin să se retragă din nordul oraşului Kosovska Mitroviţa

Poliţia ONU a primit ordin să se retragă din nordul oraşului Kosovska Mitroviţa

"Poliţia se retrage din nordul Kosovska Mitroviţa", a declarat un oficial al poliţiei ONU, sub protecţia anonimatului.

Un număr de 22 de poliţişti polonezi din cadrul Misiunii ONU în Kosovo (MINUK) au fost răniţi luni, la Kosovska Mitroviţa, în cursul confruntărilor cu localnicii sârbi, a anunţat purtătorul de cuvânt al poliţiei naţionale poloneze, Mariusz Sokolowski.

Un număr de "22 de poliţişti au fost răniţi", a declarat Sokolowski. Anterior, el precizase că 13 poliţişti polonezi au fost răniţi.

"Viaţa lor nu este în pericol, dar unii dintre ei nu au fost în măsură să urce singuri în maşină", a adăugat el.

"Deocamdată nu avem informaţii despre tipul rănilor. Ei au fost atacaţi cu pietre, grenade, explozivi artizanali şi probabil şi cu arme de foc", a precizat acesta.

"Cincisprezece poliţişti au fost transportaţi într-un spital militar francez şi alţi şapte se află la bordul unui convoi şi aşteaptă plecarea spre un loc sigur", a mai spus Sokolowski.

În total, 115 poliţişti polonezi fac parte din Misiunea ONU din Kosovo.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici