Poliţia sârbă opreşte un grup de migranţi care se îndrepta către Croaţia

Forţele de ordine au oprit duminică peste 100 de migranţi - provenind dintr-un centru pentru refugiaţi dintr-un oraş situat în apropiere de frontiera sâbă - care încercau să pătrundă pe jos în Croaţia, potrivit televiziunii sârbe de stat, relatează AP în pagina electronică.

2183 afișări
Imaginea articolului Poliţia sârbă opreşte un grup de migranţi care se îndrepta către Croaţia

Poliţia sârbă opreşte un grup de migranţi care se îndrepta către Croaţia

Postul RTS a prezentat imagini cu o coloană de oameni care mergeau pe lângă un drum, cărând obiecte personale.

Era neclar, imediat, dacă grupului i se va permite sau nu să-şi continue drumul către Croaţia şi apoi către alte state membre UE, în contextul înăspririi reglementărilor cu privire la intrarea în ţările de pe "ruta din Balcani".

Potrivit postului, un tren la bordul căruia se aflau 600 de migranţi a plecat duminică, anterior, către Croaţia.

Ţări europene bogate au încercat să pună capăt afluxului de migranţi, după ce peste un milion de refugiaţi au intrat în 2015 pe teritoriul Uniunii Europene.

De asemenea, Belgradul a afirmat că decizia împiedicării afganilor de a traversa coridorul din Balcani al migranţilor a fost luată de către Austria şi Slovenia.

Ministrul Muncii Aleksandr Vulin a spus că "totată lumea se poate alinia regulilor stabilite de Austria şi Slovenia". El a adăugat că "statul sârb nu decide cine poate trece pe teritoriul său fără să se consulte cu statele de pe ruta migraţiei".

El a subliniat că "frontierele (sârbe) sunt deschise. Serbia nu şi-a închis frontierele cu Macedonia sau Bulgaria".

Ţările situate pe ruta din Balcani au convenit să gestioneze împreună afluxul de migranţi care le traversează teritoriile, în cadrul unor eforturi UE de a soluţiona această criză, cea mai gravă cu care se confruntă Europa de la al Doilea Război Mondial şi până în prezent.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici