Poliţia spaniolă a confiscat primul submarin fabricat în Europa pentru traficul de droguri. Putea transporta până la două tone de narcotice

  • Poliţia spaniolă a confiscat un submarin de nouă metri dedicat traficului de droguri.
  • Este primul submarin construit în Europa.
  • Submarinul a fost descoperit într-un depozit din oraşul de coastă Malaga din sudul Spaniei.
2752 afișări
Imaginea articolului Poliţia spaniolă a confiscat primul submarin fabricat în Europa pentru traficul de droguri. Putea transporta până la două tone de narcotice

Foto: Profimedia

Poliţia spaniolă a confiscat un submarin de nouă metri dedicat traficului de droguri, primul care a fost construit în Europa, a informat luni (15 martie) Europol şi autorităţile din Spania, notează Le Figaro.
 
Submarinul a fost descoperit într-un depozit din oraşul de coastă Malaga din sudul Spaniei. Potrivit Europol, este „primul submarin construit pe teritoriul european”. Cu un diametru de trei metri, era în construcţie când a fost confiscat de anchetatori, care estimează că a fost echipat pentru a transporta până la două tone de narcotice. Submarinul a fost confiscat ca parte a unei operaţiuni care implică şi forţele de poliţie din Columbia, Olanda, Portugalia, Statele Unite şi Regatul Unit, cu activitate internaţională coordonată de agenţia de poliţie europeană, Europol.
 
52 de persoane au fost arestate, iar poliţia spaniolă a percheziţionat 47 de case din Barcelona, ​​Malaga şi alte opt oraşe spaniole. Pe lângă submarin, au descoperit în zona Barcelonei  şi un laborator sofisticat capabil să producă 750 de kilograme de droguri pe lună, o barcă de fibră de sticlă de 15 metri, 400 de kilograme de cocaină, 700 de kilograme de haşiş şi mai mult 100.000 de euro în numerar. 
 
Peste 300 de ofiţeri au fost implicaţi în operaţiunea care a început anul trecut. Condusă de cetăţeni din Spania, Columbia şi Republica Dominicană, organizaţia avea sediul în Catalonia, în nord-estul Spaniei. În noiembrie, poliţia l-a arestat pe şeful reţelei în oraşul de coastă estic Tarragona, alături de 13 complici. O altă ramură a reţelei, situată pe Costa del Sol, în sudul Spaniei, a fost descoperită luna trecută.
 
În noiembrie 2019, poliţia a interceptat în Spania ceea ce era considerat primul narcosubmarin confiscat vreodată în Europa, dar care a fost construit în America Latină unde utilizarea lor este obişnuită.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici