Politicieni din UE condamnă, într-o scrisoare, abordarea tendenţioasă a SUA în procesul de pace israelo-palestinian/ Cine este semnatarul din România

Numeroşi politicieni din state ale Uniunii Europene, inclusiv din România, au condamnat, într-o scrisoare, abordarea proisraeliană a Administraţiei Donald Trump, cerând menţinerea planului coexistenţei a două state în procesul de pace israelo-palestinian, informează cotidianul The Guardian.

2151 afișări
Imaginea articolului Politicieni din UE condamnă, într-o scrisoare, abordarea tendenţioasă a SUA în procesul de pace israelo-palestinian/ Cine este semnatarul din România

Politicieni din UE condamnă, într-o scrisoare, abordarea tendenţioasă a SUA în procesul de pace israelo-palestinian/ Cine este politicianul român care a semnat documentul

„Ajungem la un moment critic în Orientul Mijlociu şi în Europa. Uniunea Europeană este un susţinător puternic al ordinii internaţionale multilaterale axate pe reguli. Legislaţia internaţională ne-a oferit cea mai îndelungată perioadă de pace, prosperitate şi stabilitate pe continentul nostru. De zeci de ani, au depus eforturi pentru a vedea că vecinii noştri israelieni şi palestinieni se bucură de rezultatele păcii pe care noi, europenii, le avem prin angajamentul faţă de această ordine internaţională", se arată în scrisoarea semnată de foşti membri ai guvernelor din ţări europene.

„În parteneriat cu foste administraţii din SUA, Europa a promovat soluţionarea corectă a conflictului israelo-palestinian în contextul soluţiei a două state. Până acum, în pofida regreselor, Acordul Oslo încă este un element de referinţă al cooperării transatlantice în materie de politică externă. Din nefericire, actuala Administraţie SUA s-a îndepărtat de linia politică menţinută de mult timp de Washington, distanţându-se şi de normele internaţionale. Până acum, a recunoscut doar pretenţiile unei părţi asupra Ierusalimului şi a demonstrat o indiferenţă perturbantă faţă de extinderea coloniilor israeliene", acuză semnatarii scrisorii.

Documentul este semnat, printre alţii, de Douglas Alexander, fost secretar de stat britanic pentru Europa, de fostul premier francez Jean-Marc Ayrault, de Włodzimierz Cimoszewicz, fost prim-ministru al Poloniei, de fostul premier român şi comisar UE Dacian Cioloş, de Massimo d’Alema, fost premier al Italiei, de Franco Frattini, fost ministru italian de Externe şi comisar UE, şi de vicecancelarul german Sigmar Gabriel.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici