Politico: SUA şi Europa îşi schimbă discret strategia în Ucraina. De la victoria totală a Ucrainei asupra Rusiei la îmbunătăţirea poziţiei acesteia într-o eventuală negociere

Având în vedere că ajutorul american şi european acordat Ucrainei este acum în mare pericol, administraţia Biden şi oficialii europeni îşi schimbă discret atenţia de la susţinerea obiectivului Ucrainei de victorie totală asupra Rusiei la îmbunătăţirea poziţiei acesteia într-o eventuală negociere pentru a pune capăt războiului. O astfel de negociere ar însemna, probabil, cedarea unor părţi din Ucraina către Rusia.

6680 afișări
Imaginea articolului Politico: SUA şi Europa îşi schimbă discret strategia în Ucraina. De la victoria totală a Ucrainei asupra Rusiei la îmbunătăţirea poziţiei acesteia într-o eventuală negociere

Politico: SUA şi Europa îşi schimbă discret strategia în Ucraina. De la victoria totală a Ucrainei asupra Rusiei la îmbunătăţirea poziţiei acesteia într-o eventuală negociere

Având în vedere că ajutorul american şi european acordat Ucrainei este acum în mare pericol, administraţia Biden şi oficialii europeni îşi schimbă discret atenţia de la susţinerea obiectivului Ucrainei de victorie totală asupra Rusiei la îmbunătăţirea poziţiei acesteia într-o eventuală negociere pentru a pune capăt războiului, potrivit unui oficial al administraţiei Biden şi unui diplomat european stabilit la Washington, citatţi de Politico. O astfel de negociere ar însemna, probabil, cedarea unor părţi din Ucraina către Rusia.

Casa Albă şi Pentagonul insistă în mod public că nu există nicio schimbare oficială în politica administraţiei – că susţin în continuare obiectivul Ucrainei de a forţa armata rusă să iasă complet din ţară. Dar, împreună cu ucrainenii înşişi, oficialii americani şi europeni discută acum despre redistribuirea forţelor Kievului dinspre contraofensiva în mare parte eşuată a preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski către o poziţie defensivă mai puternică împotriva forţelor ruseşti din est.

Acest efort a implicat, de asemenea, consolidarea sistemelor de apărare aeriană şi construirea de fortificaţii, obstacole şi şanţuri antitanc de-a lungul frontierei nordice a Ucrainei cu Belarus, spun aceşti oficiali. În plus, administraţia Biden se concentrează pe resuscitarea rapidă a industriei de apărare a Ucrainei pentru a furniza armamentul de care are nevoie disperată şi pe care Congresul american se eschivează să îl acorde.

„Schimbarea strategică are ca scop consolidarea poziţiei Ucrainei în orice negociere viitoare”

Oficialul administraţiei Biden a declarat săptămâna aceasta pentru POLITICO că o mare parte din această schimbare strategică în favoarea apărării are ca scop consolidarea poziţiei Ucrainei în orice negociere viitoare. „Aceasta a fost teoria noastră pe tot parcursul cazului – singurul mod în care acest război se termină în cele din urmă este prin negocieri”, a declarat oficialul căruia i s-a păstrat anonimatul deoarece nu este autorizat să vorbească în mod oficial. „Vrem ca Ucraina să aibă cea mai puternică mână posibilă atunci când se va întâmpla acest lucru”.

Oficialul a subliniat, totuşi, că încă nu sunt planificate discuţii şi că forţele ucrainene sunt încă în ofensivă pe alocuri şi continuă să ucidă şi să rănească mii de soldaţi ruşi. „Vrem ca ei să fie într-o poziţie mai puternică pentru a-şi menţine teritoriul. Nu este vorba că îi descurajăm să lanseze o nouă ofensivă”, a adăugat acesta.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici