Poliţist de origine română din Canada, judecat în cazul unui român răpit şi torturat în 2005

Un poliţist de origine română din Canada este judecat în cazul altui român, care a fost răpit şi torturat în noiembrie 2005, relatează site-ul Metronews.ca.

189 afișări
Imaginea articolului Poliţist de origine română din Canada, judecat în cazul unui român răpit şi torturat în 2005

Poliţist de origine română din Canada, judecat în cazul unui român răpit şi torturat în 2005 (Imagine: Shutterstock)

Simion Ternar a afirmat că, la aproximativ 15 ore după ce răpitorii săi l-au eliberat, el l-a contactat pe ofiţerul de origine română Ioan-Florin Floria, care i-a dat asigurări că va investiga cazul. Acesta este în prezent judecat în acest dosar şi a pledat nevinovat la şase capete de acuzare, între care încălcarea încrederii, obstrucţionarea justiţiei, complicitate după producerea faptelor la răpire şi spălare de bani, informează Metronews.ca.

"Ştiam că este ofiţer de poliţie şi că m-ar putea ajuta", a declarat Ternar în faţa juraţilor, adăugând că răpitorii ameninţaseră să îl ucidă dacă va contacta poliţia. El a precizat că l-a auzit pe unul dintre răpitori vorbind limba română.

Bărbatul, care lucra la o crescătorie de marijuana dintr-un apartament din Toronto, a fost răpit dintr-o parcare în timp ce pleca de la sala de forţă. Răpitorii l-au sunat pe proprietarul crescătoriei de marijuana şi au ameninţat că îi vor ucide copiii dacă nu plăteşte o răscumpărare. Proprietarul a plătit 200.000 de dolari şi Ternar a fost eliberat.

La prima lor întâlnire, Floria i-a spus lui Ternar să nu anunţe poliţia şi să nu meargă la spital, sau dacă merge, să declare că a fost la schi şi a căzut. Ternar a precizat că avea faţa umflată şi buza tăiată.

Ulterior, poliţistul a adus o serie de fotografii de la o cameră de supraveghere care păreau să prezinte scena răpirii, însă nu erau concludente. La ultima lor întâlnire, ofiţerul era îmbrăcat în uniformă şi l-a întrebat pe Ternar dacă credea că "Stefan Karpacs a făcut asta", referindu-se la un prieten al lui Floria.

Până în decembrie 2005, Ternar, care este şi cetăţean canadian, s-a întors în România, iar 11 luni mai târziu, când a revenit la Toronto, a contactat poliţia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici