Poliţist georgian, ucis de explozia unei bombe în apropierea Osetiei de Sud

Un poliţist georgian a fost ucis şi alţi şase au fost răniţi în urma exploziei "a două bombe amplasate pe marginea drumului", în apropierea regiunii separatiste Osetia de Sud, a anunţat duminică Ministerul georgian de Interne, citat de AFP.

5 afișări

Victima a murit în urma primei explozii, produse în timp ce poliţiştii patrulau, la bordul unei maşini, în apropierea satului Dvani, aflat în apropierea liniei de separaţie dintre Osetia de Sud şi restul teritoriului georgian, a precizat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Şota Utiaşvili.

Cea de-a doua bombă a explodat în momentul în care la faţa locului au sosit anchetatorii, a adăugat el, precizând că printre răniţi se află şi comandantul poliţiei locale.

"Modul de operare corespunde cu cel observat la atacurile precendente", pentru care autorităţile georgiene îi acuză pe separatiştii proruşi din Osetia de Sud, a afirmat Utiaşvili.

Un atac similar, produs în aceeaşi zonă, s-a soldat cu doi morţi şi trei răniţi în luna noiembrie.

Un purtător de cuvânt al misiunii UE din regiune a anunţat că incidentul va fi anchetat de observatorii europeni care supraveghează respectarea încetării focului în zonă, după războiul din august 2008 dintre Rusia şi Georgia.

De la semnarea armistiţiului, cel puţin 11 poliţişti georgieni au fost ucişi în apropierea Osetiei de Sud şi a Abhaziei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici