Poliţist polonez, rănit grav în confruntările de la graniţa cu Belarus / Rusia critică folosirea forţei

Un agent al Poliţiei de Frontieră din Polonia este în stare gravă după ce a fost atacat de imigranţi, la frontiera cu Belarus, iar Rusia a criticat dur decizia autorităţilor poloneze de a utiliza forţa împotriva imigranţilor.

1323 afișări
Imaginea articolului Poliţist polonez, rănit grav în confruntările de la graniţa cu Belarus / Rusia critică folosirea forţei

Sursa foto: Mediafaxfoto

Agenţii forţelor de ordine din Polonia au utilizat, marţi, gaze lacrimogene şi turnuri cu apă pentru dispersarea imigranţilor extracomunitari adunaţi pe partea belarusă a frontierei, în zona punctului vamal Kuźnica-Bruzgi.

"Imigranţii au atacat cu pietre militarii şi poliţiştii polonezi şi încearcă distrugerea gardului metalic pentru a ajunge în Polonia", anunţă Ministerul polonez al Apărării.

Conform autorităţilor de la Varşovia, un agent de poliţie polonez a suferit o fractură craniană în urma violenţelor.

Administraţia Vladimir Putin a condamnat vehement utilizarea forţei împotriva imigranţilor. "Comportamentul părţii poloneze este absolut inacceptabil, încalcă toate normele juridice", a declarat Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, citat de postul de televiziune francez LCI.

Filiala din Belarus a Crucii Roşii a anunţat că a livrat marţi trei tone de alimente imigranţilor aflaţi la frontiera dintre Belarus şi Polonia.

Consiliul Uniunii Europene a decis, luni, extinderea scopului sancţiunilor impuse regimului din Belarus, acuzat că facilitează în scopuri politice tranzitul imigranţilor spre spaţiul Uniunii Europene.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a vorbit, luni, cu omologul său din Rusia, Vladimir Putin, despre criza imigranţilor şi despre problemele privind gazele, în timp ce cancelarul în funcţie al Germaniei, Angela Merkel, l-a sunat pe preşedintele din Belarus, Aleksandr Lukaşenko. "Chiar dacă nu există convergenţă în evaluările privind cauzele actualei crize, preşedintele Rusiei i-a transmis lui Emmanuel Macron că înţelege necesitatea de a o opri, în primul rând din respect pentru drepturile imigranţilor. Speranţa noastră este că această conversaţie telefonică va aduce rezultate în zilele următoare", a transmis Palatul Élysée.

Mii de imigranţi extracomunitari aşteaptă de câteva săptămâni la frontiera dintre Belarus şi Polonia. Cel puţin zece imigranţi au murit în cursul tentativelor de a ajunge ilegal în Polonia.

Alianţa Nord-Atlantică a exprimat preocupare privind afluxul de imigranţi de la frontiera Belarusului cu Polonia şi a cerut Administraţiei de la Minsk să respecte legislaţia internaţională, denunţând utilizarea tacticilor "hibride" în conflictul cu Uniunea Europeană.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici