Poliţiştii din Berlin, în „goana după aur”: O monedă uriaşă, realizată din 100 de kilograme de metal preţios, a fost furată din muzeu

  • Poliţia din Berlin a descins la locuinţe şi magazine de bijuterii care ar putea fi implicate în furtului unei monede uriaşe din aur.
  • Moneda de 100 kg. a fost furată dintr-un muzeu din capitala Germaniei, relatează The Guardian.
1751 afișări
Imaginea articolului Poliţiştii din Berlin, în „goana după aur”: O monedă uriaşă, realizată din 100 de kilograme de metal preţios, a fost furată din muzeu

Moneda canadiană, cu o valoare estimată de 3,75 milioane de euro, a fost furată de la Muzeul Bode din Berlin în 2017 şi nu a fost încă recuperată.

Descinderile de dimineaţă s-au concentrat asupra a opt suspecţi cu vârste cuprinse între 14 şi 51 de ani, de diferite naţionalităţi, a spus poliţia.

Despre suspecţi poliţia presupune că ar fi făcut parte dintr-un grup care a obţinut aur furat pentru a-l topi şi a turna monede de colecţie, pe care apoi le-a vândut ca autentice prin magazine de bijuterii operate de ei sau de rudele lor. Unele dintre falsuri circulă deja, a spus poliţia.

Căutările au condus la descoperirea de monede contrafăcute, instrumente de falsificare şi o sumă cu „cinci cifre” în numerar, a spus poliţia.

"Evaluarea probelor este în curs", a spus poliţia. „Printre altele, se examinează o posibilă legătură cu furtul monedei de aur de la Muzeul Bode”.

Procurorii din Berlin au declarat că nu au fost făcute arestări, dar că ancheta continuă.

Căutările au avut loc la doar două zile de la arestarea unui suspect cheie în furtul spectaculos de anul trecut al unor bijuterii din secolul al XVIII-lea de la un muzeu din Dresda, individ care provine dintr-o familie criminală legată de furtul monedei uriaşe de aur. Mohamed Remmo, în vârstă de 21 de ani, a fost arestat de autorităţile berlineze în cartierul Neukölln, luni. Fratele său geamăn, Abdul Majed Remmo, este căutat în continuare.

Poliţiştii şi procurorii nu au precizat dacă există o legătură între arest şi percheziţii, dar membrii aceleiaşi familii au fost condamnaţi la începutul acestui an pentru furtul monedei canadiene de aur. Este vorba de verii Ahmed Remmo şi Wissam Remmo, care, împreună cu un prieten care lucra ca paznic la muzeu, au fost condamnaţi pentru furtul monedei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici