Poliţiştii mexicani au găsit cadavrele a 12 oameni, torturaţi şi ucişi de un cartel al drogurilor

Poliţiştii mexicani au descoperit, sâmbătă, în celebra staţiune Cancun, cadavrele a 12 persoane, nouă bărbaţi şi trei femei, oamenii fiind, cel mai probabil, ucişi de membrii grupărilor de traficanţi de droguri, având în vedere urmele de tortură, relatează The Independent.fda da asa facŞ))

362 afișări
Imaginea articolului Poliţiştii mexicani au găsit cadavrele a 12 oameni, torturaţi şi ucişi de un cartel al drogurilor

Poliţiştii mexicani au găsit cadavrele a 12 oameni, torturaţi şi ucişi de un cartel al drogurilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Poliţiştii au găsit trupurile în mai multe morminte aflate la câţiva kilometri distanţă de Cancun, destinaţie turistică atrasă din ce în ce mai mult în războiul drogurilor din Mexic. Reprezentanţii Poliţiei mexicane nu exclud posibilitatea ca şi alte cadavre să fie găsite în aceeaşi zonă în perioada următoare.

"Au murit sufocaţi. Au făst găsiţi cu mâinile şi picioarele legate şi prezentând urme de tortură. Cel puţin trei dintre ei au pe piept tăieturi în forma literei Z, făcute, cel mai probabil, după ce au murit" a declarat Francisco Alor, oficial al statului Quintana Roo.

Litera "Z" este simbolul cartelului de droguri mexican Zetas, fosta brigadă armată a puternicului cartel de droguri din Golful Mexic.

Preşedintele Felipe Calderon a lansat, în 2006, o amplă ofensivă împotriva cartelurilor drogurilor. De atunci, mai mult de 25.000 de oameni au fost ucişi în acest război din Mexic, mulţi torturaţi, decapitaţi sau spânzuraţi de poduri.

Până acum, luna iunie a anului 2010 are şanse să devină cea mai sângeroasă de până acum de la începutul contraofensivei.

La începutul acestei luni, poliţiştii au găsit şase cadavre într-o peşteră din apropiere de Cancun, toţi având aceeaşi tăietură pe piept, în forma literei "Z".

În mai, primarul din Cancun a fost arestat pentru spălare de bani şi droguri, devenind unul dintre cei mai înalţi oficiali care cad victime în contraofensiva statului mexican împotriva traficului de droguri.

Cancun, un oraş cu peste jumătate de milion de locuitori, atrage anual milioane de turişti americani şi europeni, principalele atuuri ale exoticei destinaţii fiind plajele Caraibelor şi apropierea faţă de ruinele maya din peninsula Yucatan.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici