Poliţistul acuzat că l-a sufocat pe Feorge Floyd cu genunchiul, eliberat pe cauţiune

  • Derek Chauvin a fost eliberat pe cauţiune
  • Chauvin este acuzat de uciderea lui George Floyd
  • Moartea lui Floyd a dus la proteste masive pe tot teritoriul SUA
867 afișări
Imaginea articolului Poliţistul acuzat că l-a sufocat pe Feorge Floyd cu genunchiul, eliberat pe cauţiune

Poliţistul acuzat că l-a sufocat pe Feorge Floyd cu genunchiul, eliberat pe cauţiune

Derek Chauvin, fostul ofiţer de poliţie din Minneapolis acuzat de crimă de gradul II în cazul morţii lui George Floyd în timpul unei arestări din 25 mai, a fost eliberat din arest miercuri, după ce a depus o cauţiune de 1 milion de dolari.

Chauvin, în vârstă de 44 de ani, a fost arestat pe 31 mai şi este acuzat de uciderea lui Floyd după ce a a pus genunchiul pe gâtul acestuia.

Ultimele momente din viaţa lui Floyd au fost surprinse de un trecător şi postate pe reţelele de socializare.

Imaginile au dus la izbucnirea unor proteste de stradă masive în principalele oraşe din Statele Unite în această vară.

Avocaţii fostului poliţist din Minneapolis le-au cerut procurorilor să renunţe la acuzaţii, argumentând că Floyd a murit din cauza unei doze letale de fentanil şi nu a felului în care a fost tratat de poliţişti, scrie Wall Street Journal.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici