Poliţistul acuzat de furt în Germania, eliberat. Unde se afla, de fapt, când s-a comis infracţiunea

Poliţistul din Târgu-Jiu, acuzat de furt în Germania, pe numele căruia a fost emis mandat european de arestare, este liber, el demonstrând că era în ţară când s-a comis infracţiunea. Autorităţile străine au cerut încetarea procedurii de extrădare. Agentul a fost arestat de două ori în câteva zile.

4209 afișări
Imaginea articolului Poliţistul acuzat de furt în Germania, eliberat. Unde se afla, de fapt, când s-a comis infracţiunea

Poliţistul acuzat de furt în Germania, eliberat. Unde se afla, de fapt, când s-a comis infracţiunea


Magistraţii Curţii de Apel Craiova au decis, vineri, revocarea „de îndată” a mandatului european de arestare emis pe numele agentului din cadrul Poliţiei Târgu-Jiu, acuzat de furt în Germania. De asemenea, autorităţile străine au solicitat încetarea procedurilor de extrădare, după ce poliţistul a trimis acte din care rezultă că era în ţară când au avut loc faptele.

„Am făcut demersurile necesare în Germania, am luat legătura cu un avocat din Germania, i-am tradus şi trimis prin mail toate probele în apărarea noastră şi un memoriu argumentat vizavi de apărările formulate, documentele au fost depuse marţi la autoritatea din Germania, la judecător, iar ieri (joi – n.r.) s-a emis mandatul de revocare a mandatului de arestare şi s-a solicitat statului român încetarea procedurilor de extrădare. Este liber de vineri, de la ora 15.00. După ce a fost eliberat, m-a întrebat dacă mai vine ceva şi vine iar în arest. I-am spus că de data aceasta, nu", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Mioara Văduva, avocatul poliţistului.

Aceasta a susţinut, de la început, că este o eroare judiciară, iar clientul său este nevinovat, printre dovezile prezentate fiind şi faptul că poliţistul nu ar fi plecat din România din 2015.

Agentul de poliţie a ajuns în atenţia autorităţilor din Germania după ce ar fi vândut o maşină unei persoane care ar fi abandonat autoturismul în locul din care ar fi fost furate scule din containere din Germania. Marfa ar fi fost găsită în autoturism.

Mioara Văduva spune că, în perioada 2009-2011, clientul său a lucrat în Germania, însă din 2015 nu a mai plecat din România.
Faptele de care este acuzat ar fi fost făcute în noaptea de 20 spre 21 septembrie 2018.

Agentul de Poliţie a fost arestat provizoriu pe 11 ianuarie, iar după zece zile a fost eliberat, de instanţa supremă, în urma contestaţiei.

După câteva zile, judecătorii din Craiova l-au arestat din nou şi l-au anunţat că va fi predat autorităţilor din Germania, măsură care a fost contestată. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie stabilise termen pe 6 februarie pentru analizarea contestaţiei, însă de vineri, acesta este liber.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici