Polonia avertizează că nu va accepta o Uniune Europeană cu trepte diferite de integrare

Polonia nu va accepta o Uniune Europeană cu mai multe viteze, avertizează Guvernul de la Varşovia, deranjat deja de faptul că, în pofida obiecţiilor sale, polonezul Donald Tusk a fost reales în funcţia de preşedinte al Consiliului European.

4088 afișări
Imaginea articolului Polonia avertizează că nu va accepta o Uniune Europeană cu trepte diferite de integrare

Polonia avertizează că nu va accepta o Uniune Europeană cu trepte diferite de integrare (Imagine: euintheus.org)

"Polonia nu va accepta o Uniune Europeană cu mai multe viteze", a transmis Guvernul Beata Szydlo, pe fondul tensiunilor de la summitul Consiliului European.

În plus, premierul Beata Szydlo l-a acuzat pe preşedintele Franţei, Francois Hollande, că ar încerca să "şantajeze" Polonia.

"Atunci când cineva îţi spune că «dacă nu te comporţi în mod adecvat nu vei mai primi fonduri», acest lucru este inacceptabil", a spus Zsydlo, citată de BBC News online.

Uniunea Europeană trebuie să continue aprofundarea cooperării, prin sisteme cu trepte diferite de integrare, în funcţie de intenţiile şi dezvoltarea fiecărei ţări, dar fără excluderea nimănui, a afirmat recent cancelarul Germaniei, Angela Merkel, ideea fiind susţinută de Franţa, Spania şi Italia.

Liderii din Germania, Franţa, Italia şi Spania au stabilit luni, în cursul unei reuniuni desfăşurate la Palatul Versailles, continuarea aprofundării integrării europene, declarându-se favorabili planului Comisiei Europene privind grade diferite de cooperare la nivel comunitar.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici