Polonia consideră că a convins UE să nu boicoteze Campionatul European de fotbal Euro-2012

Premierul polonez, Donald Tusk, a declarat miercuri, la finalul unui summit la Bruxelles, că i-a convins "aproape pe toţi" omologii săi interesaţi de fotbal să meargă în Polonia şi în Ucraina pentru a asista la meciurile din Campionatul European de fotbal Euro-2012.

172 afișări
Imaginea articolului Polonia consideră că a convins UE să nu boicoteze Campionatul European de fotbal Euro-2012

Polonia consideră că a convins UE să nu boicoteze Campionatul European de fotbal Euro-2012 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am impresia că toată lumea a salutat propunerea de a veni în Ucraina şi în Polonia pentru meciuri", le-a spus el jurnaliştilor. "Acest lucru nu are nimic de-a face" cu situaţia politică din Ucraina.

"Aproape toţi cei care sunt interesaţi (de fotbal) vor fi prezenţi", a apreciat el, menţionându-i pe cancelarul german, Angela Merkel, şi pe preşedintele francez, Francois Hollande.

Mai mulţi lideri europeni îşi anunţaseră intenţia de a boicota meciurile de la Euro-2012 pentru a protesta faţă de situaţia opozantei ucrainene Iulia Timoşenko.

Dar Tusk a apreciat că liderii au fost convinşi chiar de o declaraţie a lui Timoşenko.

Preşedintele francez a sugerat însă contrariul, când a fost întrebat despre acest lucru la o conferinţă de presă, la finalul summitului.

"Îmi place mult fotbalul, dar ceea ce se întâmplă în Ucraina este o problemă", a răspuns Hollande.

Campionatul European de fotbal Euro-2012, organizat în comun de Ucraina şi Polonia, este prevăzut să se desfăşoare între 8 iunie şi 1 iulie.

Relaţiile dintre Uniunea Europeană şi Ucraina sunt în prezent tensionate din cauza acuzaţiilor de rele tratamente aplicate opozantei Iulia Timoşenko, fost premier, care aşteaptă procesul în apel.

Opozanta este deţinută la Harkiv, unul dintre cele patru oraşe ucrainene în care se vor desfăşura meciuri de fotbal.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici