Polonia decide dacă pedofilii condamnaţi vor fi castraţi chimic

Parlamentul polonez trebuie să voteze, miercuri, un proiect de lege care prevede administrarea în mod obligatoriu a unui tratament cu medicamente (castrare chimică) în cazul pedofililor şi a celor condamnaţi pentru incest.

10 afișări
Imaginea articolului Polonia decide dacă pedofilii condamnaţi vor fi castraţi chimic

Parlamentari polonezi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Persoana condamnată pentru violarea unui minor sub 15 ani sau al unui membru al familiei va fi inclus într-un program de terapie obligatorie înainte să plece din închisoare", potrivit proiectului de lege propus de guvernul liberal pentru amendarea codului penal.

Tribunalul ar trebui să ştie opinia psihiatrilor, sexologilor şi psihologilor înainte să indice terapia adaptată fiecărui caz în parte.

Pe lângă terapia cu medicamente şi psihiatrică, o persoană condamnată pentru violarea unui minor sau a unui membru al familiei va riscă o pedeapsă între 3 şi 15 ani de închisoare. În prezent aceste infracţiuni primesc o pedeapsă de cuprinsă între 2 şi 12 ani de închisoare.

Proiectul a fost lansat la începutul lui septembrie de către premierul Donald Tusk, după anunţul arestării unui bărbat de 45 de ani acuzat că şi-a sechestrat şi violat fiica timp de şase ani. Victima are în prezent 21 de ani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici