Polonia deschide o nouă ANCHETĂ cu privire la prăbuşirea aeronavei în care şi-a pierdut viaţa fostul preşedinte Lech Kaczynski

Guvernul polonez a deschis o nouă anchetă cu privire la accidentul aviatic din 2010 în care au murit preşedintele Lech Kaczynski şi zeci de oficiali polonezi, relatează postul Radio Free Europe-Radio Liberty în pagina electronică.

2885 afișări
Imaginea articolului Polonia deschide o nouă ANCHETĂ cu privire la prăbuşirea aeronavei în care şi-a pierdut viaţa fostul preşedinte Lech Kaczynski

Polonia deschide o nouă ANCHETĂ cu privire la prăbuşirea aeronavei prezidenţiale în Rusia în 2010 în care şi-a pierdut viaţa Lech Kaczynski

Această nouă anchetă apare în contextul unor relaţii şi aşa tensionate între Varşovia şi Moscova.

Ministrul polonez al Apărării Antoni Macierewicz, care a anunţat ancheta joi, a subliniat că cea iniţială a fost plină de "erori" şi "anomalii".

O nouă Comisie de anchetă a fost anunţată, alcătuită din 21 de membri, inclusiv ingineri şi experţi tehnici. Din ea vor face parte şi patru experţi străini.

Ancheta iniţială, efectuată de către Polonia şi Rusia, a stabilit că accidentul, care a avut loc în Rusia, lângă Smolensk, a fost provocat de erori de pilotaj şi condiţii meteorologice nefavorabile.

Însă fratele geamăn al defuntului preşedinte, Jaroslaw Kaczynski, care conduce Partidul Lege şi Justiţie (PiS, extremă dreapta, aflat la guvernare), a sugerat că accidentul a fost de fapt un asasinat în care a fost implicat preşedintele rus Vladimir Putin.

Între victime s-a aflat o parte importantă a elitei politice şi militare din Polonia, inclusiv Prima Doamnă, şeful Băncii centrale, comandanţi militari şi alte personalităţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici