Polonia şi India refuză să îi ofere azil politic lui Edward Snowden

Polonia şi India au anunţat marţi că nu îi vor acorda azil politic fostului consultant american Edward Snowden, refugiat într-un aeroport din Moscova şi căutat de Washington pentru spionaj.

164 afișări
Imaginea articolului Polonia şi India refuză să îi ofere azil politic lui Edward Snowden

Polonia şi India refuză să îi ofere azil politic lui Edward Snowden (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"A sosit o cerere care nu respectă condiţiile formale ale unei cereri de azil. Şi chiar dacă le-ar fi respectat, nu i-aş fi dat o recomandare pozitivă", a declarat pe Twitter ministrul polonez de Externe, Radoslaw Sikorski, răspunzând întrebării unei jurnaliste.

"Am examinat cu atenţie cererea. După examinare, am conchis că nu există niciun motiv să acceptăm cererea", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Ministerului indian de Externe, Syed Akbaruddin.

Site-ul de Internet al Wikileaks a anunţat luni că Snowden a depus cereri de azil în 21 de ţări, între care în special Rusia, Islanda, Ecuador, Cuba, Venezuela, Brazilia, India China, Germania şi Franţa.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici