Polonia va cumpăra avioane, tancuri şi obuziere din Coreea de Sud

Polonia va cumpăra 48 de avioane de luptă FA-50, 180 de tancuri K2 Black Panther şi obuziere din Coreea de Sud, a declarat vineri ministrul apărării de la Varşovia, citat de presa poloneză, în contextul în care ţara îşi întăreşte armata din cauza războiului din Ucraina, scrie Reuters

899 afișări
Imaginea articolului Polonia va cumpăra avioane, tancuri şi obuziere din Coreea de Sud

Republic of Korea Armed Forces

Invazia Rusiei în Ucraina a stârnit temeri legate de securitate în multe ţări din fostul bloc estic, iar Polonia, membră NATO, a promis să îşi majoreze cheltuielile pentru apărare la 3% din produsul intern brut (PIB) şi să îşi dubleze dimensiunea armatei sale pentru a descuraja orice atac.

"În acest an, primele unităţi vor fi livrate şi în total vor fi 180 de tancuri (K2 Black Panther) în prima comandă; în cele din urmă, aceste tancuri vor fi produse în Polonia", a declarat Mariusz Blaszczak într-un extras dintr-un interviu acordat săptămânalului Sieci publicat online.

Blaszczak a precizat că Polonia va cumpăra, de asemenea, obuziere şi avioane de luptă FA-50 din Coreea de Sud.

"Suntem interesaţi să achiziţionăm trei escadrile, adică 48 de avioane", a spus Blaszczak. "Primele avioane ar urma să fie livrate Poloniei anul viitor".

Tancul K2 Black Panther este fabricat de Hyundai Rotem, iar avionul de luptă FA-50 este produs de Korea Aerospace Industries.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici