Ponta a transmis premierului turc o scrisoare de condoleanţe în urma accidentului minier

Prim-ministrul Victor Ponta a transmis omologului său turc, Recep Erdogan, o scrisoare de condoleanţe în urma accidentului minier din vestul Turciei, informează Guvernul.

93 afișări
Imaginea articolului Ponta a transmis premierului turc o scrisoare de condoleanţe în urma accidentului minier

Victor Ponta (Imagine: Gabriel Petrescu / Mediafax Foto)

"Primul Ministru Victor Ponta a transmis, în numele său şi al Guvernului României, o scrisoare de condoleanţe omologului turc Recep Tayyip Erdogan în urma tragicului accident minier din vestul Turciei, soldat cu un număr mare de pierderi de vieţi omeneşti şi de răniţi. Primul Ministru şi-a exprimat întreaga compasiune faţă de familiile îndoliate şi le-a adresat sincere condoleanţe. De asemenea, premierul a transmis în aceste momente de profundă tristeţe, întreaga solidaritate cu poporul turc şi cu familiile
afectate
", se arată în comunicat.

Cel puţin 201 persoane au murit şi alte câteva sute au rămas blocate în subteran în urma unei explozii produse într-o mină de cărbune din vestul Turciei, a anunţat miercuri ministrul turc al Energiei, relatează AFP.

Alţi 80 de mineri sunt răniţi, dintre care patru grav.

Turcia a decretat trei zile de doliu naţional în urma accidentului minier.

Potrivit primelor mărturii, explozia a avut loc în jurul orei 12.30 GMT (15.30 ora României), fiind provocată de un transformator electric, şi a generat o surpare ce a blocat minerii în galerii.

Exploziile în mine sunt frecvente în Turcia în special în cele din sectorul privat unde, adeseori, recomandările de securitate nu sunt respectate.

Accidentul cel mai grav s-a produs în 1992, când 263 de mineri au murit într-o explozie de gaz în mina Zonguldak.

Districtul Soma, care numără aproximativ 100.000 de locuitori, este unul dintre principalele centre de extracţie a lignitului, principala activitate din regiune.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici