Popularitatea coaliţiei de guvernământ din Germania continuă să scadă

Popularitatea partidelor care alcătuiesc coaliţia de guvernământ a cancelarului Olaf Scholz continuă să scadă, pe fondul ascensiunii opoziţiei de centru-dreapta şi de extremă-dreapta, conform sondajelor de opinie.

296 afișări
Imaginea articolului Popularitatea coaliţiei de guvernământ din Germania continuă să scadă

Popularitatea coaliţiei de guvernământ din Germania continuă să scadă

Partidul Social-Democrat (SPD, centru-stânga), al cancelarului Olaf Scholz, a pierdut 2% în ultima săptămână, ajungând la nivelul de 18%, potrivit unui sondaj publicat de revista Bild.

Formaţiunea Alianţa '90/Verzi (ecologistă) este la nivelul de 14%, iar Partidul Liber-Democrat (FDP, centru-dreapta) are o popularitate de 8%.

Popularitatea partidelor de opoziţie este în creştere. Partidul Uniunea Creştin-Democrată/Uniunea Creştin-Socială (CDU/CSU, centru-dreapta) este la nivelul de 27%, iar formaţiunea de extremă-dreapta Alternativă pentru Germania (AfD) a ajuns la 21%.

Potrivit unui sondaj al Institutului INSA, citat de publicaţia Frankfurter Allgemeine Zeitung, 70% dintre cetăţenii germani sunt nemulţumiţi de performanţele cancelarului Olaf Scholz. Doar 22% dintre germani apreciază activitatea actualului cancelar al Germaniei, pe fondul criticilor privind situaţia economică, poziţiile privind războiul din Ucraina, politicile ecologice şi criza energetică.

De altfel, doar 29% dintre germani consideră că Olaf Scholz ar trebui să rămână cancelar, 58% considerându-l nepotrivit pentru această funcţie. Annalena Baerbock, membră a formaţiunii ecologiste Alianţa '90/Verzi şi ministru de Externe, are o popularitate de doar 26%, iar 60% dintre alegători o consideră nepotrivită pentru a face parte din Guvern.

În partea opoziţiei, Friedrich Merz, preşedintele Uniunii Creştin-Democrate (CDU, centru-dreapta), ar fi preferat de 25% dintre alegători pentru a deveni cancelar, fiind devansat de Markus Söder, liderul Uniunii Creştin-Sociale (CSU, centru-dreapta) şi premier al landului Bavaria, creditat cu 36% din intenţiile de vot.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici