Popularitatea lui Berlusconi atinge un nivel-record, de la revenirea sa la putere

Premierul italian Silvio Berlusconi a atins un nivel-record al popularităţii, după revenirea sa la putere în mai, obţinând 60 la sută dintre opiniile pozitive, în timp ce opoziţia are o rată a popularităţii mai redusă, înregistrând un sprijin între 20 şi 30 la sută.

16 afișări
Imaginea articolului Popularitatea lui Berlusconi atinge un nivel-record, de la revenirea sa la putere

Popularitatea lui Berlusconi atinge un nivel-record, de la revenirea sa la putere

Silvio Berlusconi a obţinut o creştere în sondaje de la 56 la sută, în iunie, la 60 la sută, în timp ce opoziţia scade de la 46 la sută la 20 la sută în aceeaşi perioadă, potrivit unui sondaj realizat între 3 şi 4 septembrie de către Institutul Ispo, pe un eşantion de 800 de persoane şi dat publicităţii pe site-ul oficial al Guvernului.

Guvernul, în ansamblul său, rămâne stabil, trecând de la o rată de popularitate de 61 la sută la 60 la sută, în aceeaşi perioadă.

Potrivit unui alt sondaj al Institutului IPR Marketing, dat publicităţii pe site-ul de Internet al cotidianului de stânga Repubblica.it, popularitatea lui Silvio Berlusconi a crescut de la 55 la sută în iulie, la 60 de procente în septembrie, în timp ce Partidul Democrat (PD, principalul partid de opoziţie de stânga) a scăzut în sondaje în aceeaşi perioadă între 34 la sută şi 30 la sută (de la 38 de procente în mai 2008).

Sondajul a fost realizat în perioada 13-15 septembrie pe un eşantion de 1.000 de persoane.

Potrivit IPR Marketing, creşterea popularităţii lui Silvio Berlusconi, care şi-a axat campania electorală pe lipsa securităţii, se datorează în special adoptării unor măsuri împotriva criminalităţii şi prostituţiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici