Poroşenko îl va numi ambasador în SUA pe şeful adjunct al administraţiei prezidenţiale de la Kiev

Preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, l-a eliberat pe Oleksandr Motsik din postul de ambasador al Ucrainei în Statele Unite şi ar urma să îl numească în această funcţie pe Valeri Cealîi, şeful adjunct al administraţiei prezidenţiale, a declarat o sursă diplomatică, citată de Interfax Ucraina.

88 afișări
Imaginea articolului Poroşenko îl va numi ambasador în SUA pe şeful adjunct al administraţiei prezidenţiale de la Kiev

Poroşenko îl va numi ambasador în SUA pe şeful adjunct al administraţiei prezidenţiale de la Kiev (Imagine: Hepta)

Poroşenko l-a demis marţi pe Oleksandr Motsik din postul de ambasador al Ucrainei în Statele Unite, Antigua şi Barbuda şi în Trinidad Tobago. Motsik era ambasador în SUA din 2010.

Potrivit unei surse diplomatice, Ucraina ar urma să numească un nou ambasador în Statele Unite până la începutul verii.

"Nu este o procedură foarte rapidă şi această numire nu ar trebui aşteptată zilele următoare. Întreaga procedură de negociere a unui candidat pentru postul de ambasador va dura o lună sau o lună şi jumătate şi ar putea avea loc în mai", a precizat sursa citată.

Sursa a confirmat că preşedintele ucreainean, Petro Poroşenko, intenţionează să îl numească în acest post pe Valeri Cealîi, care în prezent este şef adjunct al administraţiei prezidenţiale responsabil cu politica externă.

"Procedura de numire a lui Cealîi a început deja", a afirmat sursa diplomatică.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici