Poroşenko, "prudent optimist" în legătură cu încheierea unui armistiţiu vineri

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko s-a declarat "prudent optimist" în legătură cu ajungerea la un armistiţiu în estul Ucrainei, în cursul unei reuniuni între beligeranţi prevăzute vineri la Minsk.

377 afișări
Imaginea articolului Poroşenko, "prudent optimist" în legătură cu încheierea unui armistiţiu vineri

Poroşenko, "prudent optimist" în legătură cu încheierea unui armistiţiu vineri

"Sunt prudent optimist", a declarat Poroşenko la Summitul NATO din Ţara Galilor.

El a amintit că preşedintele rus Vladimir Putin a propus miercuri un plan de soluţionare a conflictului şi că rebelii proruşi s-au declarat "pregătiţi pentru un armistiţiu imediat".

Totuşi, el a recunoscut că este vorba de o "mare provocare" şi a reamintit principalele condiţii propuse de Ucraina într-un plan de pace: controlul frontierei ruso-ucrainene de către OSCE, retragerea trupelor ruse şi eliberarea militarilor reţinuţi de rebeli sau de Rusia.

"Niciodată nu am simţit o susţinere atât de puternică, atât de imensă", a apreciat Poroşenko după întâlnirea cu cei 28 de şefi de stat din cadrul NATO. 

La rândul său, secretarul general al NATO Anders Fogh Rasmussen a acuzat joi Rusia că "nu a făcut nici măcar un singur gest pentru ca pacea să fie posibilă în Ucraina".

"Rusia luptă împotriva Ucrainei, în Ucraina. Trupele şi tancurile ruseşti atacă forţele ucrainene. Şi, deşi vorbeşte despre pace, Rusia nu a făcut nici măcar un singur gest pentru ca pacea să fie posibilă", a declarat Rasmussen la finalul unei reuniuni a Comisiei NATO-Ucraina.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici