Liderii separatişti proruşi din estul Ucrainei, pregătiţi să ordone încetarea focului vineri

Liderii separatişti proruşi din estul Ucrainei s-au declarat pregătiţi să ordone o încetare a focului, în cazul unui acord asupra unui plan de pace, vineri, la Minsk, potrivit unei declaraţii postate pe site-ul lor oficial, relatează AFP.

638 afișări
Imaginea articolului Liderii separatişti proruşi din estul Ucrainei, pregătiţi să ordone încetarea focului vineri

Liderii separatişti proruşi din estul Ucrainei, pregătiţi să ordone încetarea focului vineri (Imagine:Mediafax Foto/AFP)

Liderii republicilor autoproclamate de la Doneţk şi Lugansk "sunt pregătiţi să ordone o încetare a focului vineri, la ora (locală) 15.00 (15.00, ora României), în cazul în care se ajunge la un acord şi dacă reprezentanţii Ucrainei semnează un plan de soluţionare politică" în cursul unei întâlniri a "Grupului de contact", alcătuit din reprezentanţi ai Ucrainei, Rusiei şi OSCE cu rebeli, vineri, în capitala belarusă.

Preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, a anunţat că un plan pentru un armistiţiu în estul separatist al Ucrainei urmează să fie semnat vineri, la Minsk, şi că NATO îi susţine pe membrii săi care sunt pregătiţi să furnizeze asistenţă militară Ucrainei.

"Mâine (vineri), la Minsk, urmează să fie semnat un document care prevede etapele implementării unui plan de pace pentru Ucraina. Prevederea-cheie a acestui plan este un armistiţiu", a declarat Poroşenko joi, cu ocazia summitului NATO de la Newport.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici