Poroşenko: Ucraina va depune în 2020 o cerere de aderare la Uniunea Europeană

Ucraina va depune oficial în 2020 o cerere de aderare la Uniunea Europeană, a anunţat joi, la Kiev, preşedintele ucrainean Petro Poroşenko.

399 afișări
Imaginea articolului Poroşenko: Ucraina va depune în 2020 o cerere de aderare la Uniunea Europeană

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Voi prezenta" joi un program de reforme a căror implementare va permite Ucrainei "să depună în şase ani o cerere de aderare la Uniunea Europeană", a declarat Poroşenko, în cadrul unei reuniuni cu judecătorii, potrivit serviciului de presă al preşedinţiei.

Parlamentul ucrainean a ratificat la 16 septembrie, în acelaşi timp cu Parlamentul European, acordul de asociere între Uniunea Europeană şi Ucraina, concretizând îndepărtarea acestei foste republici sovietice de Moscova.

Dar, sub presiunea Kremlinului, intrarea în vigoare a unei părţi a acestui acord, referitoare la zona de liber-schimb dintre Ucraina şi cele 28 de state membre UE, a fost amânată de la 1 noiembrie 2014, până la 1 ianuarie 2016.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici