Portugalia anunţă că intenţionează să vândă României alte cinci avioane multirol F-16

Ministerul Apărării de la Lisabona a anunţat că intenţionează să vândă României alte cinci avioane multirol de tip F-16, urmând ca acestea să fie înlocuite cu alte aeronave cumpărate din SUA şi modernizate în Portugalia, informează presa portugheză.

3312 afișări
Imaginea articolului Portugalia anunţă că intenţionează să vândă României alte cinci avioane multirol F-16

Portugalia anunţă că intenţionează să vândă României alte cinci avioane multirol F-16

"La fel ca în cadrul programului anterior, avioanele ce urmează să fie vândute sunt din inventarul naţional şi vor fi înlocuite cu alte avioane din SUA şi supuse unui program de modernizare, Mid-Life Upgrade, efectuat de Forţele Aeriene Portugheze şi industria naţională de apărare", a anunţat Ministerul Apărării de la Lisabona.

Vânzarea avioanelor va trebui negociată şi cu producătorul american al avioanelor, proces care nu a fost încă finalizat, au precizat autorităţile.

Potrivit agenţiei de ştiri Lusa şi portalului The Portugal News, Ministerul Apărării de la Lisabona a mai transmis că tranzacţia anterioară, prin care Portugalia a vândut României mai multe avioane F-16, a fost un succes "recunoscut de toate părţile".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici